fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Na obidvoch stranách vynikli dvojgóloví strelci.

V napínavom meraní síl sa už po polhodine zdalo, že je rozhodnuté. V 17. minúte bolo po presnom zásahu Petra Migaša 0:1 a v 31. minúte sa presadil ten istý hráč – 0:2. Išlo o jeho úvodné dva presné zásahy v tejto sezóne. Pre zaujímavosť, spomenutý útočník vybehol na ihrisko v 13. minúte, po tom, čo vystriedal zraneného Pavla Maťaša.

To však nebolo všetko. Len niekoľko desiatok sekúnd po góle na 0:2 prišiel ďalší nepríjemný „úder“ pre domácich v podobe vylúčenia skúseného obrancu Petra Halčáka. Po jeho súboji s protihráčom mu hlavný rozhodca Peter Mižák najprv ukázal žltú kartu, no neskôr, po konzultácii s asistentkou Renátou Mižákovou, trest sprísnil. Pred domácimi hráčmi tak bolo dlhých 57 minút v oslabení – a povinnosť nedopustiť prípadnú ôsmu prehru v sezóne – čo sa však pre mnohých zdalo nemožné... „Treba otvorene priznať, že mnohí z nás v tej chvíli klesali na duchu a v hlavách im mátala prehra 0:4,“ uviedol hrajúci prezident TJ Šľachtiteľ Pavol Liščinský. V ďalšom rozprávaní už ale neskrýval spokojnosť: „Pomohla nám prestávka, počas ktorej bolo počuť v šatni aj tvrdšie slová. Padli na úrodnú pôdu a preto berieme remízu všetkými desiatimi.“

VZ6 1692

 

Čo teda nasledovalo po výmene strán? Dôležitá bola skutočnosť, že aj domáci mali vo svojich radoch strelecky disponovaného hráča. Bol ním Damián Huba, ktorý v 61. minúte znížil a v 81. minúte vyrovnal na konečných 2:2. Išlo jeho len o štvrtý, resp. piaty gól v tejto sezóne.

Malošarišania ťahajú šnúru troch remíz. Predtým si priviezli boj z Jakubovian (1:1), s ktorým boli spokojní, no mrzí ich remíza 1:1 s Víťazom... A čaká ich zápas v Janove. V tej súvislosti spomenul P. Liščinský jedno meno. „Sám som zvedavý, či nastúpi Adam Džačovský. Je to hráč, ktorý pred sezónou odišiel od nás do Janova, okolnosti svojho prestupu vysvetľoval tak všelijako. V zime sme usilovali o jeho návrat, no starosta Janova ho nechcel pustiť. Hráme tak bez neho – a neprehrávame, čo nás teší. Tak či tak, obaja, my aj domáci, hráme v nedeľu o dôležité body potrebné na záchranu. Každý by chcel hneď tri. Uvidíme...“ dodal P. Liščinský.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť