fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Na konte majú jeden jesenný bod, futbal hrajú napriek tomu s radosťou a nadšením. Reč je o hráčoch TJ Miklušovce, ktorí zimujú na poslednom 11. mieste tabuľky 9. ligy. S tajomník a manažérom v jednej osobe Martinom Kellom sme sa bavili o výkonoch a výsledkoch A mužstva, no tiež sme hľadali zloženie Jedenástky roka 2023 a Futbalistu roka 2023 9. ligy.

V rukách máte Čierneho Petra Prešovského a Sabinovského okresného futbalu...

Jesenná časť nebola vôbec ľahká. Predovšetkým preto, lebo mužstvo opustilo niekoľko opôr zo základnej zostavy. Je to fakt, ktorý zamáva aj s lepšími mužstvami. Mnohí by to možno aj zabalili, lebo futbal a šport je aj o určitej výkonnostnej úrovni, a naša momentálne stačila na jeden bod. Našou snahou je uchovať v Miklušovciach tento krásny šport, kým sú medzi nami ešte nadšenci, čo majú srdce pre futbal. Lebo žiaľ, realita je taká, že o pár rokov, keď nadšenci zostarnú, ich nebude mať kto nahradiť. Preto chcem poďakovať všetkým hráčom nášho mužstva za snahu aj obetavosť, ktorú dávajú do každého zápasu, hoci sa momentálne výkonnostne potácame. Výsledky sú síce dôležité, ale nad ne kladieme radosť z hry, priateľstvo, trávenie času na ihrisku, ale i mimo neho po zápase.

Zápasy, ktoré boli niečím „iné“.

Prihliadnuc aj na to, ako sa nám v jeseni skôr nedarilo ako darilo, chcem vyzdvihnúť duely prvého a druhého kola. Obidva sme odohrali doma. S Ruskou Novou Vsou 0:1 a Polomou 1:1. Boli na výbornej úrovni, ktorú sme už ale nedokázali ďalej udržiavať. A vyzdvihnem aj derby so susednými Sedlicami. Atmosféra bola tradične iná, než v iných vystúpeniach. Prehrali sme 0:4, no mal som pocit, že sme si to napriek tomu užili.

Lídri na vašej súpiske?

Uvediem Martina Beňu, ktorý ako obranca absolvuje neskutočný počet súbojov a je platný aj pri zakladaní útokov. Vyzdvihol tiež Františka Ferenčíka, ktorý má asi najlepšiu kondíciu a obehá v zálohe, kde väčšinou hráva, celé ihrisko. No a zabudnúť sa nedá na Vincenta Kimáka, čoby legendu miklušovského futbalu. Má už po päťdesiatke, no stále vládze pomôcť futbalu v našej obci.

Zaujímavosť roka 2023

Miklušovský futbal sa dožil 60 rokov existencie, a to už je čo povedať.

VZ6 5056

 

Jedenástka roka 2023 9. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Michal Gajdoš (Ruská Nová Ves) - Andrej Jurko (Ruská Nová Ves), Martin Beňa (Miklušovce), Róbert Vozár (Fričovce), Stanislav Krempaský (Petrovany) - Matúš Kočík (Haniska), Dominik Vaňo (Medzany), Tomáš Cicoň (Medzany), Daniel Petruška (Petrovany) - Dávid Kotulič (Sedlice), Ján Hatok (Petrovany).

Futbalista roka 2023 9. ligy:

Ján Hatok (Petrovany).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť