fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Veru, októbrovými výsledkami sa futbalisti TJ Družstevník Jakubovany asi nikomu chváliť nebudú. Zisk len troch bodov z možných pätnástich ich „stlačil“ až na deviate miesto v tabuľke (doma prehrali s Jakubovou Voľou 1:2, v Radaticiach 0:6, doma s Kapušanmi 1:2, v Ražňanoch vyhrali 3:1, prehrali doma s Ostrovanmi 1:4).

Až túto nedeľu prišlo vysoké víťazstvo nad Žehňou 7:2, ktoré sa zrodilo v meraní síl 15. kola 8. ligy ObFZ Prešov. Avšak, ani to nezabezpečilo zverencom hrajúceho trénera Jána Farkaša posun v tabuľke nahor, aktuálne strácajú na ôsme Pušovce dva body.

Aký to bol teda zápas a ako sa v ňom menilo skóre? Hostia zo Žehne sa ujali vedenia presne po štvrťhodine, keď skóroval Patrik Vilčko. Avšak, už niekoľko sekúnd bolo vyrovnané po góle Miroslava Šoltýsa. O ďalšie štyri minúty už bolo 2:1, v koncovke sa presadil Miroslav Mikolaj. Do prestávky už gól nepadol, po výmene strán ubehli len štyri minúty a sieť súpera rozvlnil opäť Miroslav Šoltýs - 3:1. Ján Farkaš z pokutového kopu zvýšil vedenie hostiteľov na 4:1, časomiera ukazovala 62. minútu. Ubehli tri minúty a Štefan Minarčak upravil na 5:1 a v 75. minúte Michal Mácha na 6:1. Žehňa korigovala na 6:2 (v 79. minúte Tomáš Vilčko), no posledné slovo mali aj tak Jakubovany a to v 86. minúte, keď sa presadil Vladimír Vavrek.

VZ6 0358

 

J. Farkaš sa dal počuť: „Terén bol ťažký, nehralo sa na ňom ľahko. Naše mužstvo bolo od začiatku jasne lepšie, no paradoxne sme inkasovali ako prví. Bola to nevinná krídelná akcia, ale čo už, bol z toho gól. Ešte v prvom polčase sa nám podarilo otočiť, no naši hráči dokázali výraznejšie navýšiť náskok až v druhom dejstve.“ Osobitnú zmienku, ta trocha s nádychom humoru, venoval J. Farkaš obrancovi Michalovi Máchovi. „Aj Mišo zaznamenal gól, tak to musím uviesť. Lebo mi stále vyčíta, že ho nikdy nespomeniem v článku, tak bol najvyšší čas, aby som to pre poriadok tentoraz urobil.“

My dodajme že v prípade M. Máchu išlo o druhý presný zásah v sezóne, no v tomto stretnutí sme narátali iných troch hráčov... Takých, ktorí si v nedeľu otvorili strelecký účet. Na strane domácich Miroslav Mikolaj a Vladimír Vavrek, v drese hostí zasa Patrik Vilčko. Všetky tieto štatistiky však zatienila iná zaujímavosť, ktorej sa určite ešte budeme venovať.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť