fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Uplynulú nedeľu, keď počasie v Prešovskom a Sabinovskom okrese futbalu vôbec neprialo, sa predsa len hralo jedno stretnutie. TJ Rozvoj Pušovce vs. TJ Inter Roma Ostrovany. Výsledok 1:3, po polčase 0:1. Góly: Pavol Maťaš - Marián Bilý 2, Miroslav Kaleja. Hostia sa po štvrťhodine (a niečo) ujali vedenia, v 52. minúte svoj náskok navýšili. Domáci korigovali štyri minúty pred koncom, ale v samom závere inkasovali na 1:3. Rozprávali sme sa s 29-ročným stredopoliarom TJ Rozvoj Pavol Maťašom.

V Pušovciach vari v nedeľu predpoludním svietilo slnko?

To nie, bolo sychravo a pršalo skoro celý zápas. Prvý polčas bolo ihrisko ešte celkom v poriadku, ale s pribúdajúcimi minútami bol terén horší a horší. To vyhovovalo skôr nám, lebo súper na takýto terén zvyknutý nie je. Domáce zápasy na umelej tráve v Sabinove sú o inom. Mne osobne sa hralo dobre, mám radšej dážď, než behať v neznesiteľných horúčavách.

Váš pohľad na zápas...

Výsledok je pre nás dosť krutý, nezodpovedá dianiu na ihrisku. Do prestávky sme zahodili šance, za stavu 0:1 dali gól, ten však pre ofsajd neplatil. Aj druhý polčas bol z našej strany dobrý, opäť sme boli blízko ku gólu, lopta poskakovala na čiare, no nie a nie zakotúľať sa za ňu. Ukázali sme najlepší výkon v sezóne a to napriek tomu, že nám chýbali niektorí hráči. Tí, čo zostali, sa však zomkli a treba povedať, že nám pomohli aj ostaršení dorastenci. Slová uznania sme si dokonca vypočuli aj zo strany hostí, čo určite potešilo.

VZ6 3621

 

Gól z vašej kopačky na 1:3 prišiel dosť neskoro. Mimochodom, na konte ich máte zatiaľ tri, a čo je zaujímavé, všetky v ostatných troch dueloch...

Proti Interu som sa presadil hlavičkou po štandardke. Potom sme sa trochu vytiahli, chceli vyrovnať, no hostia sa v poslednej minúte presadili z brejku a sen o bode sa rozplynul. Čo sa týka mojich troch gólov, vymenil by som ich za lepší bodový zisk v tých troch zápasoch, v ktorých sme získali len tri body. Keď si tak spomínam, podobnú fazónu som mal naposledy ešte ako 17- ročný v príprave za A mužstvo. Bol som najlepším strelcom, no v lige mi to už potom tak nešlo. Gólov veľa nedávam, keďže mám zväčša defenzívne úlohy, hoci záver jesene 2023 bol výnimkou.

Ako jediné mužstvo v 8. lige ste si už dvakrát merali sily s Ostrovanmi. Zastaví ich niekto podľa vás na ceste za postupom?  

Ostrovany sú v našej súťaži suverénom, majú najlepšie mužstvo. V prvom kole som nehral, takže hodnotiť veľmi nemôžem, no výsledok 7:0 hovorí za všetko. Sú jasným ašpirantom na postup a keď sa v zime nič závažné neudeje, tak s prehľadom postúpia.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť