fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TŠK Terňa kopírujú svoje postavenie v tabuľke 7. ligy z jesene 2022. Patrí im posledné miesto. Neuspeli ani naposledy v Hrabkove, kde podľahli domácim 3:5. Natíska sa viacero otázok a tém... Je to to isté na ihrisku a v kabíne, ako pred rokom? Na druhej strane, až na dve vysoké prehry, 1:4 v Gregorovciach a 0:6 doma s Dubovicou, sa hráči za ostatné výsledky hanbiť nemusia. Čo je teda  príčinou častých bodových strát? Skúsil tréner Peter Zahradník už všetko? A neľutuje vlastne návrat do Terne? Zlomí sa to v nedeľu proti omladine z Kojatíc? Čo by na ňu mohlo platiť?

VZ6 6093

 

Nechajme rozprávať najpovolanejšieho... „Zápas v Hrabkove bol druhým súbojom, v ktorom sme vyhoreli a už na začiatku prehrávali veľkým rozdielom. Bohužiaľ, hráme skoro každý majstrák v inej zostave a niekedy je to veľmi vidieť. Hráči tentoraz u súpera nedodržali niekoľko základných vecí a ten nás potrestal.

Celkovo, posledné miesto v tabuľke podľa mňa nezodpovedá nášmu hernému prejavu. Odohrali sme veľa dobrých zápasov, no chlapci v nich nevyužili šance. Inokedy sa zas v koncovke presadili, no vtedy aj viac – a úplne zbytočne, inkasovali. Občas nám chýba tradičný brankár a medzi žrďami zaskakuje hráč z poľa. V stretnutiach, v ktorých sme podľahli o gól, sa ukázalo, že sa nevieme sústrediť celých 90 minút na veci, ktoré máme robiť. O dosť bodov prišlo mužstvo po jednoduchých chybách alebo pri nedostatku koncentrácie.

Áno, mnohé výsledky a postavenie v tabuľke mrzia, no musím tiež povedať, že mužstvo robí progres a je len otázkou času, kedy začne zbierať body. Samozrejme, je to aj otázka zdravotného stavu, lebo dosť hráčov máme zranených. Čo sa týka mojej osoby, návrat do Terne neľutujem, lebo, mňa ako trénera, vždy teší, keď vidím, že sa mužstvo posúva vpred, hoci pomaličky. Verím, že sa to bude stále zlepšovať. Mám rád výzvy a toto bola pre mňa tiež jedna výzva. Posunúť mužstvo vyššie, aj keď sa to momentálne nezdá. Som však presvedčený, že na konci sezóny to bude úplne inak.

Kojatice? Samozrejme, na omladinu vždy zaberá, aby hráči hrali agresívne, ale musím poznamenať, že hrať agresívne - a na druhej strane zákerne, sú veľmi odlišné veci. To sme mohli vidieť aj pred poldruha týždňom v Pečovskej Novej Vsi, kde nám zranili Vlasta Vaska. Až tak, že musel podstúpiť operáciu. Škoda takýchto zápasov, lebo musím povedať, že hráči Pečovskej hrali agresívny nátlakový futbal, ktorý nám robil problémy, ale bohužiaľ, pre jednu ich akože individualitu sme prišli na dlhý čas o hráča. Treba si uvedomiť, že siedma liga nie je Liga majstrov alebo MMA, ale všetci ideme na druhý deň do práce,“ odkázal P. Zahradník.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť