fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Petrovany sú späť – a zdá sa, že vo veľkom štýle. V 9. lige sú na druhom mieste tabuľky, o dva body za vedúcou Ruskou Novou Vsou, no majú zápas k dobru. Na trénerskej lavičke s Jánom Hatokom, bývalým hráčom 1. FC Tatran Prešov. Práve jemu sme adresovali šesť otázok, tú sú odpovede...

Spomienky na váš posledný zápas v zeleno-bielom drese iste pretrvávajú. Prípadne aj nejaké ďalšie...

Posledné vystúpenie mám akoby stále pred očami, keďže sa uskutočnilo len pred štyrmi mesiacmi. Išlo o odvetný barážový zápas so Zlatými Moravcami, v ktorom sa nám bohužiaľ nepodarilo uspieť. Ostatných spomienok je veľmi veľa, ťažko vybrať len jednu. No uvediem napríklad práve ostatnú celú sezónu, kedy asi nikto nečakal, že po postupe z tretej ligy budeme hneď bojovať o postup do prvej.

Vaša súčasnosť je už spojená s Petrovanmi. Prečo práve tento klub?

Oslovil ma starosta obce Peter Hatok a pomerne rýchlo sme sa dohodli. Určite ma zaujali ambície pomaličky budovať u nás v dedine niečo zmysluplné. V pamäti mám nedeľňajšie zápasy dorastencov a mužov z minulosti. Bola radosť na ne pozerať, stretla sa na nich, možno trocha preženiem, aj tretina celej dediny. Verím, že túto tradíciu postupne obnovíme.

V nedeľu ste zdolali doma Hanisku 5:1. V pohode?

Začali sme dosť opatrne, dosť zaspato. Po prvých dvoch loptách v sieti súpera sa však chlapci dokázali naštartovať. Trošku nás trápi premieňanie šancí, na tom musíme ešte popracovať. No aj tak, päť gól a tri body sú peknou vizitkou.

Škoda však gólu vo vašej sieti, inkasovali ste po 468 minútach. Toto číslo by mohlo ašpirovať na rekordný zápis minimálne v tejto súťaži.

Strelec to trafil to pekne z priameho kopu. My sme však nemali v bráne nášho brankára, ktorý bol v práci. Namiesto neho bol medzi žrďami útočník. Možno, keby... No práve preto to neriešim, hlavné je, že sme vyhrali.

VZ6 2340

 

Skóre 36:4 o niečom svedčí. Čím to je, že petrovianska defenzíva je možno ešte účinnejšia, než bol niekedy slávny prešovský betón? A to sme sa nebavili o ofenzíve, ktorá je tiež najlepšia v 9. lige...

Dala sa tu dokopy dobrá partia, ktorá má svoju futbalovú kvalitu a tým je povedané asi všetko.

Ako sa hovorí, tabuľka neklame. Nestačí vám „iba“ návrat na prešovskú futbalovú mapu, chcete sa rovno na prvý pokus posunúť do 8. ligy?   

Samozrejme, máme svoje ambície. Určite sa chceme držať v tabuľke čo najvyššie a uvidíme, ako to nakoniec dopadne. Klamal by som, keby som povedal, že nechceme postúpiť. Ciele si vždy treba dávať, ako v profi ligách, rovnako tak aj v amatérskych.

Ján MIROĽA 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť