fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pušovce – Drienov 5:1, v zápase 9. kola 8. Ligy ObFZ Prešov. Domáci tretíkrát v sezóne nadelili súperovi „päťku“. Predtým vyhrali v Žehni 5:0 a v Jakubovanoch 5:1. Hetrikom sa blysol Damián Poloha, skórovali aj Miloš Jurečko a Blažej Stankovič. Na strane hostí rozvlnil sieť súpera Miroslav Sivák.

No boli aj iné výsledky, ktoré, naopak, pušovských fanúšikov nepotešili. Aj o nich sme sa rozprávali s trénerom Jakubom Jurečkom.

Pušovce po úvodných 2 kolách dve prehry (v Ostrovanoch 0:7, doma s Víťazom 1:5, hrozivé skóre 1:12). Horší začiatok asi ani nemohol byť...

Úvod sezóny nás nezachytil v najlepšej forme. Príprava bola ešte len na začiatku, veľa hráčov bolo mimo z dôvodu dovoleniek či pracovných povinností. V posledných zápasoch sa však už ukazuje herná tvár tímu, na ktorej sa snažíme pracovať.

Naposledy hladké víťazstvo nad Drienovom. Gólov až poltucet, no paradoxne karta žiadna. Išlo o umenie rozhodcu Ľuboša Vargu, alebo boli hráči na obidvoch stranách skutočnými džentlmenmi v kopačkách?

K výkonom strážcov pravidiel sa nezvyknem vyjadrovať, no pre žiadneho nie je jednoduché, keď píska bez asistentov. Pán Varga zbytočne nevstupoval do diania, nedával veľmi o sebe vedieť a hráči sa k sebe správali s rešpektom, tak, ako to má byť.

Ako vyzeral samotný zápas?

Pušovce v ňom dominovali, výsledok odzrkadľuje momentálnu formu oboch tímov. Na začiatku nám vyšla akcia po nacvičenom signáli z rohového kopu. Dostali sme sa relatívne rýchlo do vedenia a to nám rozviazalo nohy. Do polčasu sme pridali ešte dva góly, aj keď treba priznať, že to nebol až tak dominantný výkon. Druhý polčas sme si užívali a skórovali ešte dvakrát. Mrzí ma však inkasovaný gól päť minút pred koncom, pretože padol prakticky z ničoho, po našej chybe.

Bol Damián Poloha jeho „prvou hviezdou“?

Nerád by som vyzdvihoval výkon len jedného hráča, pretože víťazstvo si odmakal celý tím. Damián má výborné predpoklady na to, aby bol vynikajúcim zakončovateľom. Je rýchly, silný v súbojoch, má dobrú strelu a správny výber miesta v šestnástke. Ak zjednoduší svoju hru, mohol by dosahovať aj lepšie štatistiky. Pre náš tím je dôležitým hráčom.

VZ6 3621

 

V nedeľu sa predstavíte v Jakubovej Voli. Je niečo zaujímavé z pohľadu vašich doterajších vzájomných stretnutí?   

Skôr nie. Pod mojím vedením sme s Jakubovou Vôľou odohrali zatiaľ len dve stretnutia. Vonku sme prehrali a doma zvíťazili. Na žiadneho súpera sa však špeciálne nepripravujeme. Vieme, aké sú naše silné stránky a v čom sa musíme ešte zlepšovať. Každý zápas vonku je náročný, súperi sú vyrovnaní a na domácom ihrisku sa chce každý ukázať. Ak budeme hrať to, čo vieme, ak budeme disciplinovaní a sústredení na stretnutie, verím že aj tento zápas môžeme zvládnuť. Máme svoj cieľ a ideme si za ním.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť