fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nechýbalo veľa, aby boli zopakovali husársky kúsok z posledného kola minulej sezóny, keď doma proti Ľuboticiam B otočili z 0:3 na 4:3. Tentoraz z toho bola „iba“ remíza 3:3. Reč je o futbalistoch FK Uzovský Šalgov, ktorí v nedeľu v 1. kole 7. ligy hostili Dubovicu.

Opýtali sme sa domáceho trénera Jána Slaninku, či jeho zverenci majú záľubu v brnkaní fanúšikom na nervy... „Nie len divákom, ale aj celému realizačnému tímu,“ zaznela odpoveď. Ďalej pokračoval: „Hostia prišli s mladým tímom, dobre kondične pripravení, hrali s plným nasadením od prvej minúty. Svojou hrou nás zaskočili, v desiatej minúte sme prehrávali 0:2. Keď sa hra trochu vyrovnala, dali nám gól do šatne na 0:3.“ Dodajme, že za Dubovicu skórovali do prestávky Jakub Grich a dvakrát Damián František Stariňák.

V prvom polčase domáci striedali dvoch hráčov. Druhé striedanie bolo vynútené, Petra Dedinu museli s poraneným členkom vyniesť z ihriska na nosidlách. Nahradil do Jaroslav Kišeľa, ktorý v tej chvíli isto netušil, že... O tom ale až neskôr.

VZ6 0836

 

„Druhé dejstvo bolo v našej réžii. Hostia už neboli prví pri lopte, pribúdalo veľa osobných súbojov. Ale aj faulov. Jeden zákrok, práve na J. Kiseľu, za stavu 0:3 v 72.minúte, bol takpovediac za čiarou... “ a tak sa musel Dávid Molčan predčasne porúčať pod sprchy. Šalgovčania trpezlivo ďalej kombinovali, vytvárali si šance. Gól visel na vlásku. Prišiel v 82. minúte, jeho autorom bol spomenutý Jaroslav Kišeľa – 1:3. „A vtedy prišlo aj naše ´turbo´ nasadenie. Hostia boli posledných desať minút iba štatistami diania na ihrisku. V 85. minúte Marek Ceheľský, ktorý dokáže vyburcovať hráčov k maximálnemu výkonu, znížil na 2:3. Potom sme za päť minút spálili tri tutovky.“ V poslednej minúte zahrali hostia v šestnástke rukou... „Loptu si na biely bod postavil J. Kišeľa. Veľmi som mu prial, aby jedenástku premenil, pretože bol jednoznačne našim hráčom zápasu. Urobil to s prehľadom, v 44 rokoch ukázal svoje majstrovstvo. Škoda, že náš prvý gól padol dosť neskoro. Možno by sa nám podaril rovnaký husársky kúsok ako proti rezerve Ľubotíc,“ dodal J. Slaninka.

Prezident FK Dubovica Vincent Onderčo sa dal počuť: „Do prestávky sme dominovali a mohli viesť aj vyšším rozdielom. Na začiatku druhého dejstva nám asistent rozhodcu neuznal gól, lopta bola vraj za postrannou čiarou. Iróniou osudu bolo, že vylúčenie Dávida Molčana prišlo v čase, keď sme už mali nachystané jeho vystriedanie.“ Červená karta bola podľa prvého muža dubovického futbalu príliš prísny trest. „Bol to jeho prvý faul v zápase.“ Od toho momentu sa hostia stiahli do defenzívy. V tom čase už boli na trávniku hráči z lavičky, ktorí neoplývali skúsenosťami, ich úlohou bolo udržať vedenie. Toto hosťom nevyšlo. „Priznám sa, do Šalgova sme si išli po tri body. Boli sme v plnej sile, chlapci majú formu. Súper bojoval do konca, oplatilo sa mu. My ideme ďalej, s konštatovaním, že takú je futbal.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť