fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti FK Kojatice sa v priebehu dvoch sezón „vyšplhali“ z najnižšej až do najvyššej súťaže v rámci Prešovského a Sabinovského okresu. O tom, či bude kolektív mladíkov pod vedením trénera Petra Zuska do tretice „šťukou“ (aj) 7. ligy, o tom je ešte predčasne hovoriť. Výkony a výsledky ukážu, a to čo nevidieť, veď ročník 23/24, ako sa hovorí, už klope na dvere.

Každopádne ale netreba zabúdať ani na tých, ktorí tu boli pred nimi, ktorí písali históriu najpopulárnejšej kolektívnej hry v tejto obci. Na tých, ktorí naháňali po okresných trávnikoch loptu, no ani na tých, ktorí sa v neskoršom veku starali o chod klubu, o zázemie pre hráčov. A práve tí prv uvedení sa minulú sobotu stretli na turnaji starých pánov s názvom O pohár starostov troch obcí, na ktorom, okrem futbalových „vyslúžilcov“ z usporiadateľského klubu, ukázali svoje nestarnúce umenie aj súperi z Malého Šariša a Župčian.

Súčasťou vydareného podujatia bolo aj odovzdávanie ďakovných plakiet za obetavú prácu a zásluhy o rozvoj futbalu, ktoré si z rúk usporiadateľov prevzali ostatný štyria predsedovia kojatického klubu - Milan Vysočan, Jozef Kozák, Jozef Polák a Stanislav Čech. Ocenenia in memoriam boli udelené aj dvojici už nežijúcich bývalých najvyšších činovníkov, Antonovi Červeňákovi a Antonovi Tirdiľovi. Pre spresnenie, v súčasnosti je uvedený post neobsadený, no nie je žiadnym tajomstvom, že na najbližšej ustanovujúcej schôdzi by sa mal stať prvým mužom kojatického futbalu Matúš Kozák.

vran

 

A ozaj, aby sme nezabudli na to, ako to v sobotu vlastne dopadlo... Najdôležitejšie údaje v nasledujúcich zopár riadkoch prezradia všetko podstatné. Výsledky: Kojatice – Malý Šariš 4:3, Malý Šariš – Župčany 2:4, Kojatice – Župčany 1:1. Zvíťazili teda Župčany, druhé boli Kojatice, tretí Malý Šariš. Bronzový celok mal vo svojich radoch najlepšieho strelca - trojgólového Rastislava Janeka. Podľa rozhodnutia organizátorov najlepší hráč obliekal dres Župčian a bol ním Marek Balčak, najlepším brankárom bol vyhlásený Peter Vysočan.

„Veľmi pekná akcia, veľká pochvala pre usporiadateľov. O rok hráme u nás, možno sa poradie otočí, dáme sa prekvapiť,“ úsmevne poznamenal R. Janek.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť