fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V súťažiach riadených ObFZ Prešov už nemala mať nedeľa 2. júla prívlastok futbalová. V jednom prípade sa predsa len našla výnimka. Na ihrisku v Šarišských Michaľanoch sa konal barážový zápas o postup do 8. ligy. Hráči TJ Družstevník Radatice v ňom zdolali TJ Podhoran Poloma 3:0. Góly strieľali Dávid Holub, Pavol Kadráč a striedajúci Jozef Komloš. Porazenému celku nebol dopriaty ani čestný úspech, lebo v jednom prípade „bola proti“ žrď súperovej brány.

„Sám som bol plný očakávaní. Nenastúpili sme v plnej sile, súpera som vôbec nepoznal. Našťastie pre nás sme mali hru pod kontrolou. Rozhodnuté mohlo byť už do dvadsiatej minúty, nepremenili sme však vyložené šance,“ dal sa počuť hrajúci tréner víťazného celku Roman Heldák a vyjadril osobitnú spokojnosť s hráčmi, ktorí narýchlo zaskakovali, no napriek tomu dokázali plnohodnotne nahradiť štyroch chýbajúcich hráčov základnej zostavy. Nezabudol pochváliť chlapcov z Polomy, „ich vystupovanie, slušnosť, pred stretnutím aj po ňom. A ďakujem aj rozhodcom, bolo vidieť, že to vedia,“ zdôraznil R. Heldák. Jeho zverenci sa v polovici tohto mesiaca predstavia na turnaji v poľskej Guzikówke, miestnej časti Krosna, no dovtedy bude musieť nájsť náhradu za brankára Daniel Šutka, ktorý sa vracia späť do Malého Šariša. „A, samozrejme, pokúsime sa káder posilniť aj na iných postoch, aby sme sa po roku nemuseli znova porúčať do najnižšej súťaže,“ dodal.

VZ6 1669

 

Futbalisti Polomy sa o možnosti hrať barážový súboj dozvedeli v stredu, teda čase, keď niektorí z nich už boli na brigádach, dovolenkách, alebo mali neodkladné pracovné povinnosti. Nastúpiť v najsilnejšom zložení bolo podľa trénera Marcela Kačmára nemožné. „A navyše, prvá júlová nedeľa u nás nikdy nepatrila futbalu, ale víkendovej púti do Levoče. Urobili sme teda aspoň výnimku - tam pešo, naspäť autami. Po príchode domov sme sa hneď presúvali na zápas. Únava sa ukázala, inak to ani nemohlo byť. Na to sa ale nevyhovárame. Dostali sme šancu, ktorú sme s okliešteným kádrom nevyužili. Chlapcom, ktorí prišli, ďakujem. Radaticiam blahoželám k postupu.“ Čo sa týka obdobia medzi sezónami, súčasnou prípravy bude účasť na Memoriáli Jozefa Cifru 16. júla v Dubovici. Nové tváre sa v mužstve nateraz neobjavia, Poloma žiadne príchody a ani odchody „nehlási“.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť