fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Hrajúci tréner TŠK Terňa Jakub Šoltés si už skôr želal rozlúčku so cťou. Jeho zverenci sa v nedávno skončenej sezóne sami pasovali do role vypadávajúceho mužstva zo 7. ligy a to už niekoľko kôl pred koncom. V poslednom kole remizovali doma s Hermanovcami 3:3. Vyhrávali 2:0, po vlastnom góle Miroslava Halžáka dve minúty po prestávke prehrávali 2:3. Ten istý hráč o ďalších desať minút stanovil konečný rezultát. Na päť otázok odpovedal J. Šoltés.    

Na záver remíza... Takže, rozlúčka so cťou, aj keď nie za tri body? Prípadne, ako by ste „rozvinuli“ túto myšlienku, o ktorej sme sa dvakrát bavili a písali?

Myslím, že aj napriek „divokému“ poslednému vystúpeniu sme sezónu dohrali so cťou. Získali sme nejaké body, dávali omnoho viac gólov. Napriek častej frustrácii sme sa snažili na ihrisku správať slušne a nijako sme nenarušili integritu futbalu mimo neho. Po nedeľňajšom súboji panovala v kabíne zvláštna nálada. Mohli sme vyhrať aj prehrať, tak sme si napriek všetkému zatlieskali, lebo reálne 6-7 hráčov odtiahlo celú sezónu. Každý z nás mal chuť stokrát skončiť už počas sezóny, ale dobojovali sme to.

Miro Halžák to mohol všetko „pokaziť“, no potom to aspoň čiastočne napravil...

Miro si zaslúži predovšetkým uznanie a to za celú sezónu a myslím aj kariéru. Venuje sa deťom v Terni, napriek veku, zraneniu, rodine a vážnemu povolaniu bol na každom tréningu a každom zápase. S vlastným gólom veľa urobiť nemohol, lopta ho nastrelila - niečo ako gól Suslova proti Islandu. Následne sa presadil hlavou po rohovom kope a v samom závere mohol skóroval opäť.

VZ6 9460

 

Neubehla ani minúta a viedli ste 1:0...

Úvod bol fantastický, za sedem minút bolo 2:0 a malo byť 4:0. Bohužiaľ, nám to skôr uškodilo, všetci sa hrnuli len hore, medzihra neexistovala a súper rýchlo zistil, že sme náchylní na rýchlosť a dlhými loptami za obranu nám spôsoboval problémy. Takže o ten náskok sme prišli asi za takýchto okolností...

V poslednej minúte nepremenil hosťujúci Peter Grejták penaltu. Bola zle kopnutá, alebo treba pochváliť vášho brankára? 

Patrik Gdovin uhádol smer strely a zachránil nám aspoň akú takú spokojnosť so záverom sezóny. Celý zápas bol veľmi zvláštny - vyhrávate 2:0, prehrávate 2:3, v závere máte obrovskú šancu na 4:3 a nakoniec ste radi že po nepremenenej penalte ostane 3:3. taký je futbal.   

Zostávate pri kormidle Terne aj v 8. lige?

O tom ešte debata nebola. Po stretnutí som povedal pár slov na záver, kabína tiež. Vzhľadom na to, čo to bola za sezóna, mali sme celkom pekné ukončenie.

Pred jej začiatkom som vedel do čoho idem, ale myslel som si, že zlepšenie nastane rýchlejšie. Bohužiaľ, hráči nepribúdali, ale ubúdali. Terňa má pekný areál, tréningové ihrisko, v obci pribudne čoskoro nová telocvičňa, posilňovňa. Verím, že to najhoršie už bolo v jeseni a bude len lepšie. Tých šesť, sedem kvalitných poctivých hráčov treba doplniť štyrmi slušnými, ktorí občas potrénujú, k nim dvoch, troch dorastencov, ktorí by naskočili z lavičky a Terňa môže získať svoju pozíciu naspäť.

PS: Podľa dostupných informácií, keďže v nasledujúcej sezóne budú v 7. lige chýbať Brezovica, Chmiňany a Ľubotice B, by za takýchto okolností mala Terňa v najvyššej okresnej súťaži zostať.

Ján MIROĽA 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť