fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ľubotice B končia svoje účinkovanie v súťažiach dospelých ObFZ Prešov. Správa, ktorá žiadneho fanúšika futbalu nepoteší. Rozlúčili sa prehrou v Uzovskom Šalgove 3:4. Naposledy sme sa rozprávali s trénerom Jozefom Komkom.

Pred týždňom ste doma zvíťazili 2:1 nad tretím najlepším mužstvom okresu z Vyšnej Šebastovej, v nedeľu vyhrali polčas nad piatym najlepším mužstvom okresu Uzovským Šalgovom – dokonca rozdielom triedy a na jeho pôde. A potom to za 45 minút vyšlo všetko navnivoč...

Na úvod niečo k neveselej téme. Našu rezervu do budúcej sezóny neprihlásime. Dôvodom je nedostatok hráčov, neochota mladých hráčov pracovať na sebe a zlepšovať výkony. Rovnako ich veľmi nízka úroveň zodpovednosti voči ostatným hráčom. Chceli sme čestným spôsobom dohrať súťaž, aby sa neopakovali Chmiňany.

Čo sa týka merania síl s Vyšnou Šebastovou, úspech sa nerodil ľahko. Predovšetkým sme sa dokázali zísť v najlepšej zostave, akú sme vedeli vyskladať. Chlapci podali zodpovedný a kvalitný výkon, ktorý náležite ocenili aj diváci. Hostia tradične ukázali kvalitu, s takým súperom je to vždy ťažké. Víťazstvo teší o to viac, že to bola naša rozlúčka s domácim prostredím.

Nedeľňajší majstrák bol opäť o kvalitnom obsadení v zostave. Bezchybný prvý polčas, v druhom sme vystriedali až piatich hráčov. Chceli sme dať poslednú možnosť zahrať si všetkým chlapcom a domáci to dokonale využili. Negatívnu úlohu zohral aj silný dážď, ktorý rozmočil terén, stal sa ťažkým pre obyčajné obutie kopačiek. Nechcem sa tým však vyhovárať, domáci svojou bojovnosťou ukázali nesmiernu túžbu po víťazstve, ku ktorému im gratulujem.

VZ6 6813

 

Zhodnotenie sezóny 2022/23...

Nezachytili sme jej úvod. Neskôr sa s pribúdajúcimi zápasmi čoraz viac začal prejavovať nedostatok hráčov, nízka tréningová účasť a v neposlednom rade nezodpovedné správanie niektorých jednotlivcov v podobe neúčasti na tréningoch a v zápasoch, čo vyústilo, že sme na posledný duel jesennej časti v Dubovici ani nevycestovali. Ústrednou témou zimnej prestávky bolo čo a ako ďalej, ako so cťou dohrať súťaž. Niektorí hráči si už hľadali iné pôsobiská, vedenie klubu nakoniec rozhodlo, že hráčov pustíme až po skončení sezóny. Odstúpenie bolo to posledné, čo sme chceli urobiť a preto neostávalo nič iné, iba presvedčiť hráčov, ktorí už skôr ukončili svoju kariéru, aby nám pomohli dokončiť tento ročník. Potom už sme išli od zápasu k zápasu. V akej zostave sme sa zišli, taký bol výsledok. Touto cestou ďakujem všetkým hráčom, ale hlavne starším, ktorí neodmietli moju ponuku a príkladným správaním v zápasoch a prístupom k tréningom boli pozitívnym vzorom pre ostatných. V neposlednom rade chcem poďakovať aj vedeniu klubu. Počas 16-ročného pôsobenia B tímu Ľubotíc v súťažiach ObFZ Prešov, počnúc ročníkom 2007/2008, sme sa snažili hrať technický a útočný futbal, ktorý by bol pre fanúšikov príťažlivý.

A čo vy? Máte namierené inam, prípadne plánujete pauzu?

Po 29 rokoch môjho pôsobenia v Ľuboticiach, ako trénera všetkých vekových kategórii, končím svoju trénerskú kariéru. Asi si doprajem chvíľu oddych a potom uvidím, či to bude už definitívny koniec. Čas ukáže.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť