fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nie vždy je po víťaznom zápase dobrá nálada. Pohodu môže narušiť napríklad vážne zranenie hráča, no po rozprávaní s hrajúcim trénerom TJ Družstevník Jakubovany Jánom Farkašom sú tri body, ktoré získali jeho zverenci v domácom súboji s Drienovom (5:4), takpovediac až na druhom mieste záujmu. „Dosť nešťastne nám do predzápasovej prípravy zasiahla informácia zo zápasu našich dorastencov v Šarišských Michaľanoch. Za domácich nastupujú rómski hráči z Ostrovan, ktorí na ihrisku, ako sa hovorí, poľovali na nášho Sebastiána Pribulu. Jeden z nich sa na ňom vykartoval. Rovnako sa mu počas zápasu aj vyhrážali. Po skončení si ho počkali a zbili tak, že musel byť hospitalizovaný s podozrením na otras mozgu. Ďalšiemu hráčovi Jakubovi Smetanovi roztrhali tričko. Zvažujeme podať trestné oznámenie. Za dorastencov nastupuje aj môj syn, nuž bol som v dosť veľkom šoku. Pustite svoje dieťa na zápas proti mužstvám, v ktorých je kopec nezvládnuteľných detí a... Myslím, že išlo o hrubý prejav rasizmu. Poviem jeden príklad z minulosti. Nášmu hráčovi pred rokom, v zápase A mužstva práve proti Drienovu, bola dodatočne po zápase udelená červená karta za to, že po tom, čo mu protihráč bez záujmu hrať stúpil na nohu a on mu následne vynadal. Čiže, za nadávku dodatočný trest, no faul, ktorý tomu predchádzal, potrestaný nebol. Len som chcel podotknúť, že niekto sa tu zámerne ochraňuje,“ uviedol J. Farkaš.

VZ6 9716

 

Na margo duelu Jakubovany – Drienov sa dá ešte doplniť, že všetkých deväť gólov padlo v priebehu 41 minút. Prvý presne po štvrťhodine hry, druhý jedenásť minút po prestávke. Hostia sa ujali vedenia a neskôr vyhrávali 3:2, no domáci stihli ešte do prestávky vyrovnať na polčasových 3:3.

V nedeľu sa Jakubovany predstavia vo Víťazi. Keď zlepšia obranu, nemusia byť bez šancí... Čo ale s domácim útočníkom Kulikovom, ktorý im dal v jeseni tri góly a naposledy proti Ostrovanom sa znova prezentoval hetrikom? „Poznám toto mužstvo, vo Víťazi som dva roky trénoval. Kulikova registrujem len zo vzájomných duelov. Je to atletický typ hráča, ktorý dobre ovláda loptu. Pripravíme sa na neho tak, aby sme neinkasovali. A tiež bude dôležité kvalitne brániť už od začiatku. Na stretnutie sa teším, v tejto obci mám veľa priateľov,“ dodal na záver J. Farkaš.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť