fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Hrabkove vybojovali nečakanú remízu 1:1, porazili doma Kapušany 2:0, aby naposledy, v meraní síl 21. kola 8. ligy, vyhrali v Žehni 3:2. Presne po hodine hry pritom prehrávali 0:2 (góly za domácich: 57. Daniel Ferko, 60. Rastislav Ševčovič), no Jakubovany potom za štvrťhodinu dokázali otočiť koleso dedín tohto zápasu – 71. Daniel Vavrek, 75. Daniel Varga, 86. Miroslav Šoltýs. Rozprávali sme sa s trénerom Jánom Farkašom.

V Žehni ste po dvoch zlepených góloch prehrávali, dvomi zlepenými gólmi ste vyrovnali a potom ešte pridali „čerešničku na torte“. Tomu sa hovorí husársky kúsok.

Pravdupovediac, my sme sa do tej 71. minúty vôbec nevedeli presadiť. Až kým sme trocha nepreskupili rady, zmenili rozostavenie a výsledok sa dostavil prakticky okamžite. Domáci nám dovtedy podkurovali celkom slušne, ale záver patril nám. A pokojne sme mohli pridať ešte nejaké ďalšie góly.

Kedy naposledy prehrávali Jakubovany o dva góly a nakoniec vyhrali?

To presne neviem, no určite sa niečo také nepodarilo už poriadne dlho.

VZ6 5236

 

Sériu troch zápasov bez prehry odštartovala nečakaná remíza 1:1 v Hrabkove...

V Hrabkove sme prvý polčas ustáli. Prehrávali sme síce, no podarilo sa nám pomerne rýchlo vyrovnať. Domáci mali dve tri šance, ktoré volali po góle, no chlapci to zvládli. V druhom dejstve si domáci vypracovali len jednu pološancu, keď náš brankár podbehol center. Naopak, v samom závere sme mohli zasadiť favoritovi rozhodujúce k.o., no nestalo sa.

V spomínanej trojzápasovej sérii sa ukázala (alebo potvrdila) nejaká osobnosť, líder v mužstve, alebo?

Osobností v mužstve je viacero. Individuality treba správne nastaviť a potom funguje spoľahlivo celý kolektív.

Vo štvrtok je na programe domáca dohrávka proti Šarišským Michaľanom. Trúfate si na tri body? Bude to sviatok futbalu v obci?

S trénerom hostí Michalom Marcinkom sa poznáme veľmi dobre. Hrávali sme spolu za Uzovce, ktoré sa v tom čase prezentovali veľmi dobrým futbalom. Potom sme nejaký čas pôsobili aj v Širokom. Často si spolu voláme a sprostredkúvame postrehy z víkendových zápasov. Áno, bude to sviatok futbalu. Históriu sa Michaľanom rovnať nemôžeme a sme si tiež vedomí, že často sa nad nimi vyhrávať nedá. No teraz by mohol byť ten deň D, kedy by sa to mohlo podariť. Osobne v to verím.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť