fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Jesenný okresný vicemajster zo Žipova si aktuálne drží druhé miesto v tabuľke. Popri tom treba poznamenať, že jeho jarné výsledky sú zaujímavé. „Odvetnú“ časť sezóny začal víťazstvom 2:1 v Hermanovciach, po ktorom nasledovali krátke dva série „rovnakých“ výsledkov. Víťazstvo doma s Terňou 4:0 a prehra Vo vyšnej Šebastovej 0:4. A potom dve výhry – domáca s Uzovským Šalgovom 1:0 a naposledy, tiež 1:0, v Chmeľove. Rozprávali sme sa s autorom ostatného gólu (v 57. min) a hrajúcim trénerom Dušanom Čorbom.

Päť jarných zápasov, päť zaujímavých výsledkov. Predsa len, ktorý z nich by ste, je jedno či pozitívne alebo negatívne, najviac „vypichli“ a prečo?

V „Šebešu“ sme prehrali zaslúžene. Domáci boli dôraznejší v osobných súbojoch a to rozhodlo. My sme na porážku zareagovali správne, zvolili sme ten správny spôsob. Ďalšie duely chlapci zvládli výsledkovo na sto percent, za čo ich treba pochváliť.

Spomenuté ostatné dva majstráky rozhodli dvaja matadori. Pred poldruha týždňom Dávid Harčár, teraz vy. Zdá sa, že bez nich sa Žipov nezaobíde. Alebo áno?

Každý je nahraditeľný. A preto vyzdvihnem skôr celé mužstvo, ako hráči zvládli tri náročné súboje – Hermanovce, Uzovský Šalgov a Chmeľov. V nich boli minimálne o ten gól lepší.

VZ6 1083

V Chmeľove ste D. Harčára za stavu 1:0 dali „dole“ z ihriska. Nebolo treba poistiť vedenie, alebo to bolo vynútené striedanie?

„Odmakal“ svoje a mohol pokojne vystriedať. Paradoxne, vedenie som mohol poistiť ja sám, ale pri dvoch tutovkách ma vychytal domáci brankár Matej Lukáč.

Chmeľovčan Adrián Pavuk nepremenil v 11. minúte pokutový kop...

Bolo to aj o slabom zakončení strelca a aj o brankárskom umení nášho Slava Ondria. Bohužiaľ, pri zákroku sa zranil, má teraz dlahu na ruke a v najbližšom období sa budeme musieť bez neho zaobísť.

Spomeňme ešte raz debakel 0:4 vo Vyšnej Šebastovej. Ako veľmi chýbal Patrik Biatt, ktorý v zime prestúpil do Brezovice?

Keď vám odíde tréner, najlepší hráč aj strelec, nie je to jednoduché. O to viac sa teraz musíme spoliehať na tímovú prácu. Patrik nám chyba v každom zápase, ale taký je už futbal a my mu prajeme len to najlepšie do budúcna.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť