fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Tak to bolo napríklad aj v prípade duelu Krásna Lúka – Poloma (9. 4. 2023), dohrávka ktorého je na programe 29. apríla. Futbalisti TJ Podhoran Poloma teda absolvovali jarnú premiéru o týždeň neskôr – teda uplynulú nedeľu. Malo ísť o meranie síl pred ich fanúšikmi proti ŠK Odeva Lipany B, no nastala ďalšia zmena. Príčinu objasnil tréner Marcel Kačmár: „U súpera sme mali hrať v polovici mája, no vtedy je u nich hasičská súťaž, nuž nás požiadali o výmenu. Súhlasili sme a tak sme uplynulú nedeľu mali papierovo výhodu domáceho prostredia, no v skutočnosti sme hrali vonku.“

Trojbodový zisk je preto o to vzácnejší, aj keď, „vedel som, čo chlapci v príprave ukazovali. Veril som, že nejaké body určite získame, pre istotu sme hneď od začiatku išli naplno za všetkými tromi.“ Tak sa aj stalo. Poloma zdolala rezervu treťoligistu vysoko 5:1, dosiahnuť čestný úspech jej dovolila až v poslednej minúte zápasu (góly: 39. Pavol Hanušovský, 50. a 63. Marek Genčúr, 75. Patrik Adamčík z pokutového kopu, 83. Tomáš Chovanec z pokutového kopu – 90. Rudolf Knut).

VZ6 6961

Zverenci M. Kačmára plnili všetky „veci“, na ktorých sa pred zápasom v kabíne dohodli. Vypracovali si šance, no prvú premenili až s blížiacim sa záverom prvého polčasu. „Cez prestávku som svojím zverencom prízvukoval, aby čo najskôr náskok zvýšili, mal som v pláne dať príležitosť všetkým hráčom z lavičky, čo sa aj podarilo. Marek Genčúr dvoma gólmi zabezpečil trojgólové vedenie.“ Práve spomenutý útočník mal na kopačke aj hetrik, no ďalšie možnosti už nepremenil, „a pri pokutových kopoch sa neulakomil a prenechal ich striedajúcim spoluhráčom. Obaja si verili, hoci na ihrisku neboli od začiatku. Avšak, z hetriku sa mohol tešiť aj Pavol Hanušovský, no k úvodnému presnému zásahu zo záveru polčasu už ďalšie nepridal. Nič sa ale nedeje, všetci sme odchádzali domov spokojní. Vrátane množstva fanúšikov, ktorí nás prišli povzbudiť, za čo sa im chcem poďakovať.“ Nasledujú tri zápasy vonku, pred ktorými je M. Kačmár optimistom: „Verím, že získame ďalšie body,“ dodal na záver.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť