fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Každý športovec i každý športový klub má svoje osobné i historické rekordné (či ojedinelé) zápisy. Tréner TJ Družstevník Tulčík Miloš Kovaľ si myslí, že uplynulú nedeľu sa na futbalovom zápase v tejto obci udialo niečo, čo ešte nikdy predtým. Poďme však „po poriadku“, lebo 9. A liga ObFZ Prešov má za sebou už dve jarné kolá.

V úvodnej jarnej runde sa Tulčík na ihrisku v Kapušanoch predstavil proti „domácemu“ Solivaru. Výsledok, 4:0 pre Slovan. „Z našej strany to bol festival nepremenených šancí. Vypracovali sme si vari päť vyložených. Ak by sa nám podarilo aspoň dva, tri premeniť, bol by to úplne iný zápas. No na druhej strane chlapci urobili viacero chýb či nedôrazných zákrokov v defenzíve, čo súper dokázal využiť. Hlavne na začiatku druhého polčasu boli hlavami asi ešte niekde v kabíne, rýchlo inkasovali na 3:0 a 4:0. Toto by sa nemalo stávať, tobôž keď hráte proti lídrovi.“

Ubehlo sedem dní a tentoraz to boli hráči Tulčíka, ktorí, mimochodom vo „fungel“ nových dresoch, takpovediac nadeľovali. Kokošovce porazili v meraní síl 17. kola 5:1, polčase 2:0 (góly: 27. Joachym Šoltys, 29. Dominik Chromek, 46. Martin Tomaščík, 74. Jozef Dzivý, 86. Matej Valíček – 65. Juraj Sabol). Jarné skóre majú teda vyrovnané – 5:5, uvidí sa, ako to bude ďalej.

Tulcik spolocna foto jar 23

 

„Všetko mohlo byť aj inak, keby boli hostia premenili dva samostatné nájazdy v prvom polčase. Nás našťastie pri nich podržal mladý brankár Damián Damaňkoš,“ uviedol M. Kovaľ. A potom prišla reč na to, čo bolo naznačené v úvode príspevku. Išlo o dve zahodené penalty za sebou. „V 35. minúte sme kopali prvú. Pred zápasom bol na tieto situácie určený Jožko Grešák, no zodpovednosť prenechal Martinovi Tomaščíkovi, ktorý si vraj veril. Avšak mieril iba do žrde. Hneď na to však dal hlavný rozhodca pokutový kop opakovať a to na základe upozornenia svojho asistenta. To si už loptu na biely bod postavil J. Grešák, no chyba... Nechal vyniknúť brankára hostí Petra Pribiša, ktorý tým len podčiarkol svoj dobrý výkon v zápase. Je to rarita, na ktorú si ja osobne nespomínam, aby sa odohrala na našom ihrisku a ešte aj na náš vrub.“

Inak, podľa vyjadrenia M. Kovaľa, to bol duel, ktorý sa hral len na jednu bránu. Kokošovce pricestovali len s desiatimi hráčmi, po získaní lopty vyrážali do rýchlych brejkov. „Jeden im ukážkovo vyšiel a zmarili tak našu snahu o čisté konto. Toto ale až tak nemrzí, ako zranenie nášho mladého stredopoliara Nikolasa Krausa, ktorý nám bude dlhšie chýbať. Prajeme mu skoré uzdravenie, veríme, že na futbal nezanevrie a vráti sa čoskoro na ihrisko,“ dodal na záver rozprávania M. Kovaľ.

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť