fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Mená víťazov mediálnej ankety, do ktorej sa zapojili tréneri troch spomenutých súťaží, boli známe už skôr, v sobotu si z rúk predstaviteľov prešovského a sabinovského okresného futbalu prevzali ocenenia a vecné predmety, ktoré im budú pripomínať (verme, že nie posledný) pozitívny míľniky ich kariéry.

 

VZ6 0810

Na spoločnej fotografii zľava: sekretár ObFZ Prešov Martin Klovanič, člen VV ObFZ Prešov Rudolf Hudák, vedúci mužstva TJ Sokol Hrabkov Martin Bednár, Matej Kravec (TJ Slovan Solivar), Patrik Štofanik (1. FK Krivany), podpredseda ObFZ Prešov Pavol Šuhaj, člen VV ObFZ Prešov Jozef Pribula.

 

Dvojici úspešných športovcov a jednému „náhradníkovi“ sme položili po tri otázky...    

 

Matej Kravec, Futbalista roka 2022 9. A ligy...

Hovorí sa, že obhájiť prvenstvo je ťažšie, než ho získať. Ako je to vo vašom prípade?

Mužstvu sa darilo v roku 2021 a rovnako v roku 2022. V takom prípade sa hrá jednoduchšie aj jednotlivcovi, takže, povedal by som, že je to porovnateľné.

Rok 2022 vo vašom prípade mal zrejme iba jediné mínus a to, že Solivar nepostúpil do vyššej súťaže. Máte rovnaký názor?

Áno, bolo to sklamanie, keďže kvalita v tomto mužstve je nepopierateľná. Patrí to k športu, k futbalu, s tým už nič nenarobíme. Treba sa sústrediť na súčasnosť a veriť, že to tentoraz vyjde.

Apropo, nebol o dvojnásobného futbalistu roka záujem klubov z vyšších súťaží?

Nejaké ponuky boli, no prioritou je dostať Solivar tam, kam patrí. Ja osobne som pre to robil a robím maximum a aj preto tu zostávam.

 

Patrik Štofanik, Futbalista roka 2022 9. B ligy...

Dosiahli ste v doterajšej kariére nejaké podobné ocenenia či úspechy?

Toto je moje prvé individuálne ocenenie, o to príjemnejšie som z toho prekvapený.

Komu venujete ocenenie futbalista roka 9. B ligy 2022?

Klubu 1. FK Krivany

Ak bolo rozhodovanie na Vás, komu by patrilo ocenenie, ktoré ste v sobotu získali?

Mojim spoluhráčom Milošovi Ištvanovi a Vladovi Bodnárovi. Obaja by si ho tiež zaslúžili za bojovnosť, zodpovednosť a príkladný prístup k futbalu.

 

Martin Bednár (prevzal ocenenie za Futbalistu roka 8. ligy Petra Liptáka)...

Aký je Peter Lipták futbalista, aký je ako človek?

Peťo je výborný futbalista. Ocenenie, ktoré pred rokom získal a teraz obhájil, je v správnych rukách, lebo jeho futbalový prehľad na ihrisku je neskutočný. Som rád, že rovnaký názor má aj naša "konkurencia", ktorá o jeho úspechu rozhodla. V klube sme všetci radi, že svoje dlhoročné ligové skúsenosti, získané v drese 1. FC Tatran, teraz odovzdáva mladým spoluhráčom. Tí v súčasnosti, aj vďaka nemu, prepisujú úspechy hrabkovského futbalu. A Peťo ako človek? Prehľadom, rovnakým prehľadom, akým sa prezentuje na trávniku, sa prezentuje aj v súkromí. Priateľský, láskavý a ochotný urobiť vždy maximum pre to, aby ľuďom vo svojej blízkosti pomohol.

V časoch, keď hrával za 1. FC Tatran Prešov mal prezývku Lippi (zrejme podľa bývalého talianskeho futbalistu a trénera, majstra sveta 2006). Oslovujete ho tak aj v Hrabkove?

Či má prezývka pôvod až niekde v Taliansku, to by mal ozrejmiť on. No skôr nie, lebo podľa mňa má jeho prezývka len jedno „p“ a vznikla na základe jeho priezviska. V Hrabkove majú v súčasnosti chlapci kadejaké prezývky, ale o tom potom... Peťo má prezývku tiger, zrejme pre jeho dravosť, chuť mať loptu na svojej kopačke a diktovať tempo hry.

Chystáte pre dvojnásobného futbalistu roka 8. ligy (predtým 7. ligy) nejaké ocenenie aj v klube, alebo čakáte, že on donesie „niečo“ do kabíny?

Čo chystáme ako klub, to ostáva v kabíne, detaily prezrádzať nebudem. Na druhej strane Peťo, ako hráč s bohatými ligovými skúsenosťami, vie, že takéto ocenenie aj niečo stojí. Chlapci sú teda zvedaví a radi sa dajú prekvapiť.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť