fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Kto by chcel byť posledný – asi nikto. Alebo, ako sa tiež zvykne hovoriť, aby mu v ruke ostal Čierny Peter. V 9. A lige, hoci nechceli, spadli po nedeli na samé dno futbalisti Tulčíka, ktorí nezvládli súboj 14. kola na ihrisku TJ Družstevník Miklušovce. Prehrali 2:4, do prestávky prehrávali 1:2. Z biedy ich nevytrhol aj ich dvojgólový strelec Dominik Chromek, pre ktorého to boli prvé dva trefy „do čierneho“ v tejto sezóne. Odchovanca 1. FC Tatran Prešov navyše zatienil svojou „kanonádou“ iný hráč a to domáci útočník Lukáš Gajdoš, autor štyroch gólov - aktuálne ich má na konte desať a je suverénnej najlepším zakončovateľom TJ Družstevník.

„Nie tak dávno sa mi podaril hetrik proti Sedliciam, teraz štvorka proti Tulčíku. Mám z toho radosť,“ dal sa počuť L. Gajdoš. Určite zaujímavé by bolo, keby mu na všetky góly prihral ten istý spoluhráč, „čo by bolo pekné, ale nestalo sa. Prvý som dosiahol po rohovom kope a po následnej skrumáži v malom vápne súpera, keď som loptu už len doklepol hlavou za čiaru. Pred druhým som dostal presný pas za obranu hostí a podarilo sa mi prelobovať brankára.“

VZ6 0918

Miklušovské góly s poradovými číslami tri a štyri padli z pokutových kopov, po fauloch práve na L. Gajdoša, „a bolo teda porušené nepísané pravidlo o tom, že faulovaný hráč by kopať penaltu nemal“ zasmial sa náš spolubesedník. Našťastie pre domáci tím obidva premenil, „obidva po ľavej ruke tulčického brankára, kým on sa vždy  vrhol k opačnej žrdi.“ A komu venuje štyri góly? „Všetkým spoluhráčom, sám bez ich pomoci by som ich určite nedal,“ uzavrel rozprávanie L. Gajdoš.

Ján MIROĽA      

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť