fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Minulú nedeľu, v predohrávanom prvom jarnom kole, boli na programe „odvety“. A teda, aj meranie síl - tentoraz v Gregorovciach. Domáci potvrdili pozíciu remízového kráľa, spolu s Drienovom majú na konte najviac nerozhodných výsledkov (po štyri).

S „farmaceutmi“ sa Gregorovce rozišli zmierlivo 2:2 (1:2). Vyhrávali od 8. minúty po góle Erika Župu, potom „dlho nič“ a až v závere prvého polčasu prišli dva údery hostí v 42. a 44. minúte (dvakrát skóroval Erik Nemethy). Deväť minút pred koncom stanovil konečný rezultát 41-ročný veterán Alexander Radačovský. Trinásť minút predtým oslabil svoje mužstvo vylúčený hosťujúci stredopoliar Kamil Kolpák.  

„Boli to chyby, ktoré neostali nepotrestané. Našťastie sa nám po výmene strán podarilo využiť presilovku. Klobúk dole pred súperom, ktorý má asi najkvalitnejšie mužstvo v súťaži,“ uviedol prezident domáceho klubu Marek Sobota. Udalosťou nedeľňajšieho futbalového popoludnia v Gregorovciach bolo aj odovzdávanie plakety a dresu domácemu útočníkovi Adriánovi Fričovi (viď fotografia).

VZ6 0339

Tréner Šarišských Michalian Michal Marcinko hovoril o zvýšenom hlase už počas prvého polčasu - a to po chybách, ako pred inkasovaných gólom, tak pred nastrelenou žrďou. „K tomu ešte brankár Alexander Kaščák dvakrát zachránil pri domácich šanciach.“ Od 25. minúty však už jeho zverenci boli Gregorovciam vyrovnaným súperom. Milan Maximilián Minar a Erik Nemethy sa iba zastreľovali, no druhý menovaný sa už v závere polčasu nemýlil a to dokonca až dvakrát. „Škoda, že to bolo z našej strany v koncovke všetko.“ Čo sa týka vylúčenia K. Kolpaka, čo o ňom vedel, to aj povedal: „Áno, protestoval proti verdiktu rozhodcu, no právom. Sám domáci Patrik Šarpakaty priznal, že fauloval v pokutovom území.“ Celkovo však M. Marcinko bral dianie na trávniku športovo: „Pre divákov to bol výborný zápas výborný, pre mňa ako trénera infarktový. Preto je futbal krásny, nikdy neviete, čo vám táto hra prinesie.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť