fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 8. A lige ObFZ Prešov vládne po nedeli „pokoj zbraní“. Sezóna 2021/22 je minulosťou. Nikto nemôže tvrdiť, že nebola zaujímavá. Skôr naopak. Pred jej začiatkom si na postup brúsili zuby viacerí... Radatice, Solivar, Ličartovce. Prvý z trojlístka bol jesenným kráľom, no v predposlednom kole „Radačov“ prehral práve v Ličartovciach vysoko 0:4 a bol z hry von. Spomenutý výsledok definitívne rozhodol o prvenstve Ličartoviec, ktoré mali pri rovnosti bodov so Solivarom už pred záverečným kolom lepšie štatistiky vo vzájomných zápasoch (4:3 a 0:0). V ňom si Ličartovce mohli dovoliť aj prehru, čo sa aj stalo. Pohár nad hlavy a gratulácie prijímali po tom, čo podľahli Ruskej Novej Vsi na jej ihrisku 2:3. O päť gólov sa podelilo päť hráčov. Domáci viedli 2:0 (Oskár Poliak, Lukáš Sabol), hostia vyrovnali po dvoch úspešných pokusoch Stanislava Buzogaňa. Päť minút pred koncom stanovil konečný výsledok Matúš Šingľar. Toľko posledné štatistiky ukončeného ročníka. Nasledujú otázky hrajúcemu tajomníkovi FK Ličartovce Andrejovi Jurkovi...

„Ako chutí“ splnenie cieľa?

Vynikajúco. Keď sa vám niečo podarí po šiestich rokoch márneho snaženia, inak to ani nemôže byť. Taký dlhý čas sme z usilovali postúpiť, no vždy sme sa museli uspokojiť s druhým alebo tretím miestom.

Ako by ste teda charakterizovali úspešnú sezónu?

Popravde, bola jedna z najľahších v porovnaní s predchádzajúcimi. Kvalita mužstiev bola nižšia, čo možno nepoteší, no treba to zobrať ako realitu.

VZ6 6499

O prvenstvo usilovali ďalší dvaja súperi.

Radatice poskladali dobrý káder, no vo finiši im to nevydržalo. Solivar je po návrate do „okresu“ ešte len na začiatku cesty. Pokúsili sa, nevyšlo im to, ja osobne by som z toho vedu nerobil. Ich čas, po tom, ako si dajú do poriadku niektoré veci, určite príde...

Siedma liga je nová výzva. Hlavne pre nováčika prichádzajúceho z nižšej súťaže. Na ktorých súperov sa už teraz tešíte?

Na Chmeľov a Kapušany, s ktorými sme sa stretávali v ostatných sezónach v 8. lige. Tiež na derby s Drienovom. Na Malý Šariš, o ktorom idú tradične dobré chýry. No a čakáme, ako to v nedeľu dopadne vo finiši tejto súťaže. Priznám sa, nefandím Brezovici, lebo, keď sa im podarí postup, budú v tejto spoločnosti chýbať. To isté platí o Hrabkove, o Záborskom možno až tak nie.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť