fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pokračujeme rozhovorom s trénerom jesenného vicemajstra v 8. A lige FK Ličartovce Štefanom Pončákom.  

Druhé miesto po jeseni. Dá sa vysloviť spokojnosť?

Dá, ale stále máme ambície na najlepšie umiestnenie. Všetko záleží od disciplíny a prístupu hráčov, funkcionárov a trénera.

Tri jesenné zápasy, na ktoré si narýchlo spomeniete?

Povedal by som, že dva z tých troch duelov nás pripravili o prvenstvo po jeseni. Domáci s Haniskou (0:0), v ktorom sme hostí v druhom polčase nepustili za polovicu ihriska a predsa sme nevyhrali a to môžeme hovoriť o šťastí, ktoré pri nás stálo v poslednej minúte pri šanci súpera. Druhým súbojom bolo domáce vystúpenie s Petrovanmi (2:2), v ktorom nám „dal“ rozhodca Babjak gól minútu po skončení predĺženia. Píšťalku už držal v ústach, keď sa dostal k lopte hráč Petrovian. Neodpískal koniec a vzápätí ani neprerušil hru po jasnom faule útočiaceho hráča na nášho obrancu. Myslím si o tom svoje, no na druhej strane, keby sme nerobili chyby, skončil by sa každý zápas bezgólovým výsledkom. Tretím nezabudnuteľným súbojom bolo meranie síl v Kapušanoch so Solivarom. Tam sme zasa my akoby podplatili futbalového pánbožka, na čo sme siahli, to skončilo v domácej sieti. Zaslúžené víťazstvo 4:3 potešilo dvojnásobne.

Na ktorých lídrov sa ako tréner spoliehate?

Lídrov tímu, akými sú Martin Macák, Martin Štofko, Ľuboš Tomko, Štefan Stašik, Andrej Jurko, je radosť kaučovať. Keď od nich niečo chcem, vedia reagovať, sami prispejú k realizácií pokynov a rovnako usmernia ostatných spoluhráčov.

Užíva si ličartovský futbal priazeň fanúšikov?

Fanúšikovská téma predstavuje paradoxne u nás jeden z najväčších problémov. V časoch druholigového pôsobenia všetko financoval hlavný sponzor a hrali tu profesionálni hráči. No niektorí ľudia, domáci, no tiež zo strany našich súperov, radi porovnávajú neporovnateľné. Na tribúnach je 20, 30 fanúšikov, každý z nich tréner a hlavne kritik. A pritom sa v Ličartovciach hrá každému dobre. Rozhodcovia aj súperi sú chránení pred prípadnými atakmi divákov, trávnik máme vo výbornom stave, rovnako šatne, sociálne vybavenie...

Bola jeseň 2021 v Ličartovciach niečím iná?  

Viac než rok sme neprehrali zápas doma ani vonku, čo je celkom slušná vizitka. Naopak, zmiešané pocity mám po domácom stretnutí s Petrovanmi, v ktorom došlo k vzájomnej inzultácii medzi hráčmi. Nečakal to nikto, ani usporiadateľská služba, ktorá nedokázala primerane reagovať. Je nám to ľúto, zvlášť preto, lebo nie tak dávno hralo spojené mužstvo Petrovany/Ličartovce na ličartovskom ihrisku siedmu ligu. Nebolo to celú sezónu, no aj tak... Škoda, že sa v dedinskom futbale rýchlo zabúda na dobré vzťahy.

VZ6 4721

Jedenástka roka 8. A ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4- 2)?

Martin Feňuško (Ličartovce) - Martin Macák (Ličartovce), Marek Semanič (Solivar), Daniel Sabol (Ruská Nová Ves), Patrik Lorinc (Radatice) - Martin Štofko (Ličartovce) ,Michal Hajník (Ličartovce), Matej Kravec (Solivar), Peter Karabinoš (Kokošovce) - Dávid Babčák (Ličartovce), Patrik Vardžík (Haniska).

Futbalista roka 2021 8. A ligy?

Martin Štofko (Ličartovce).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť