fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Žiadna novinka. Naposledy postupoval do 6. ligy ligy ObFZ Prešov nie iba víťaz 7. ligy, no aj druhý v poradí. A tak tomu bude zrejme aj teraz. Zatiaľ nič nie je isté, no niektoré kluby sa aj tak „pre istotu istia“.

Brezovica pred dvomi týždňami dala v médiách jasne najavo, že chce hrať najvyššiu okresnú súťaž. „Čítali sme, vedeli sme o tom. Rovnako o možnosti postúpiť z druhej pozície. Aj preto sme mali celkom jasno v tom, že ich musíme poraziť,“ dal sa počuť po nedeľňajšom stretnutí 7. ligy Záborské – Brezovica hrajúci prezident domáceho klubu Miloš Baran. Napriek tomu sa tak nestalo, súboj sa skončil výsledkom 3:3 (góly: 6. Filip Tudor, 74. Pavol Kakaščík, 79. Róbert Kakaščík – 21. Vladimír Sudimák, 37. Tomáš Dyačovský, 52. Patrik Veľký).

„Do dvadsiatej minúty sme mali hru jasne v rukách, no naši hráči vyjadrili prevahu len jediným gólom. Hneď potom nás zmrazil parádnym gólom z priameho kopu rovno do pravej šibenice veterán Vlado Sudimák. Ubehla štvrťhodina a niečo a hostia už vyhrávali, čo nám rovnako nepridalo na pohode. V závere polčasu prišlo vylúčenie ich hráča Filipa Koľa a nádejali sme sa, že presilovka mnohé vyrieši v náš prospech,“ poznamenal v ďalšom rozprávaní M. Baran. Lenže, nestalo sa. Brezovica udrela po výmene strán po tretíkrát a to už po siedmich minútach – 1:3. Neskôr nasledovala situácia, ktorá hráčom Záborského opäť nepridala na pohode. Tomáš Kolivoška urobil hviezdu z hosťujúceho brankára Dávida Dudu, ktorý mu zneškodnil pokutový kop a aj dorážku. Po chvíli sa chlapcom z „Haršaga“ predsa len podarilo znížiť a neubehlo veľa času a prišlo aj vyrovnanie.

VZ6 3783

Do konca ostávalo niečo viac než desať minút a domáci vrhli všetko do útoku. Na výsledku sa už ale nič nezmenilo - hoci šance si vypracovali a súper zasa nebezpečne hrozil z brejkov. „Pri jednom nás zachránila spojnica a v samom závere zasa žrď. Nakoniec ostal stav 3:3, ktorý je, myslím si, spravodlivý. Lebo, mohlo to byť po dvadsiatich minútach už 3:0, no po deväťdesiatich aj 3:5,“ poznamenal M. Baran. Na záver, už len na odľahčenie, dodal: „Počasie futbalové, v hľadisku konečne diváci, na čiare mladá pekná žena, kvalitný zápas. Nedeľa na dedina ako má byť. Odhliadnuc od toho, že sme chceli získať tri body a nepodarilo sa, nič tomu naozaj nechýbalo.“  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť