fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Víťaz berie všetko – spieva legendárna švédska skupina ABBA v jednom zo svojich hitov. Futbalisti TJ Družstevník Víťaz získali v neúplnej jeseni z tridsiatich možných trinásť bodov, obsah známeho popevku takpovediac nenaplnili. V aktuálnej tabuľke 7. ligy im patrí ôsme miesto. Čo sa to hrajúci tajomník klubu Peter Stašík?

Pravdupovediac, nejde o žiadne prekvapenie. Kvalitatívne, s prihliadnutí na zloženie kádra, skúsenosti hráčov, máme momentálne mužstvo na úrovni piateho až deviateho miesta. Samozrejme, že sa chceme neskôr posunúť vyššie, no náš časový plán dosahovania takýchto cieľov máme rozložený na obdobie troch až piatich rokov. Vtedy by už mužstvo malo byť mentálne aj fyzicky pripravené na dosiahnutie významnej méty a to postupu do šiestej ligy. Tieto predstavy zdieľame spoločne s trénerom Jaroslavom Kušnírom.

Odohrali ste desať zápasov. V prípade hladkých víťazstiev či prehier zrejme nie je veľmi o čom písať, no o iných dueloch (v Drienove 1:1, v Žehni 1:1, doma s Kapušanmi 1:0 či s Brezovicou 1:2) by sa dalo čo to povedať...

Súhlasím s vami, zmienim sa o dvoch stretnutiach. Veľmi nás mrzí prehra s Brezovicou, no inak to asi ani dopadnúť nemohlo, keď naši hráči v druhom polčase nevystrelili na bránku súpera ani raz. V Drienove sme zasa nepremenili pokutový kop.

Tréner Jakubovian Ján Farkaš nám v nedávnom rozhovore spomínal, že majú s Víťazom po ostatnom vzájomnom zápase, ktorý sa hral pod Braniskom, nevybavené účty. Oslavy vašich štyridsiatych narodenín sa niesli v zamení výsledku 4:0 pre domácich. Na oplátku, v čase jarnej odvety sa chystá oslavovať rovnaké jubileum práve on a odplata vás vraj neminie.

Čo už, keď nás život takto ťažko skúša a nesmieme sa stretávať osobne, môžeme si posielať aspoň takého úsmevné odkazy. Čo už, motivácia je to poriadna, vyhrať takto viac než rozdielom triedy. Kto by to nechcel... No vzhľadom na súčasný vývoj pandémie mám obavy, že Janko bude oslavovať svoje jubileum iba v bubline – teda v kruhu najbližšej rodiny. No a keď príde niekedy neskôr, žiaľ nevieme naisto kedy, náš vzájomný zápas, ten sa určite neskončí, ako si to on predstavuje, lebo minimálne bod si povezieme domov my. No verím, že po zápase, keď opadnú emócie, si spoločne dáme po jednom na jeho zdravie.

VZ5 3605

Aký je program mužstva v najbližších dňoch? Dá sa niečo v čase obmedzení robiť či plánovať, alebo je to všetko na individuálnom prístupe? Na tom, či si jednotlivec v súkromí sám „naloží“ nejaké tréningové dávky a v akom rozsahu. Na dedine je, predsa len, viac príležitostí?      

Je veľkou škodou, že súťaž bola znova prerušená. Mladí hráči nenadobúdajú prax, niektorí starší uvažujú o konci kariéry. Keď vypadnete z kolotoča, ťažko je nasadnúť späť. A či dokončíme túto sezónu, či je rozumné hrať systémom streda, nedeľa a ešte k tomu bez divákov... Osobne si myslím, že nie. A keď už horko, ťažko odštartujeme jar, bude to takmer bez tréningov. U nás sa každý hráč pripravuje individuálne, tréner má pripravený plán postupného „nábehu“, no každým dňom ho redukuje, čo nás nenapĺňa optimizmom. No na druhej strane my vo Víťazi neskladáme zbrane, berieme, čo nám život priniesol a bojujeme ďalej.

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť