fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Každé z mužstiev klubov zastrešených prešovským oblastným futbalovým zväzom písal v jeseni svoj príbeh. Priestor v médiách dostali viacerí, dnes prišla rada na TJ Hermanovce. Za tradičného účastníka 6. ligy odpovedal na otázky Vladimír Karabinoš.    

V deviatich zápasoch Hermanoviec padali góly jedna radosť. V každom vystúpení aspoň štyri, prípadne viac. V jednom dokonca jedenásť. Lenže rozhodujúce sú body, tých ste nazbierali iba 10 a v tabuľke vám patrí desiate miesto. Spokojní asi nie ste...

Áno, ako hovoríte. Spokojní určite nie sme. A pritom sme jesennú časť po absolvovaní solídnej prípravy odštartovali naozaj dobre. Na našu smolu však potom prišli zranenia hráčov na kľúčových postoch, čo sa odzrkadlilo v našom postavení v štrnásťčlennom pelotóne.

VZ5 3079

V troch stretnutiach ste nedali ani gól (v Chmiňanoch 0:5, doma s Vyšnou Šebastovou 0:4, v Dubovici 0:4). Dalo sa nájsť v týchto dueloch aspoň minimum pozitívneho, alebo to bolo, ako sa hovorí, všetko zlé od začiatku do konca?   

Zlom nastal v zápase s Chmiňanmi. Zlým znamením už pred úvodným výkopom boli zranenia a choroby všetkých troch našich brankárov (rameno, koleno, pruh). Medzi žrde sa musel postaviť hráč z poľa. To ale nebolo všetko. Zhruba od desiatej minúty sme hrali už len s ôsmimi hráčmi v poli, opäť v tom boli zranenia a náhrada za nich na lavičke nebola. Čo sa týka súboja s Vyšnou Šebastovou, jej brankár bol veľkou oporou pre našich vyložených šanciach. Bol to jeho deň a zaslúžene vychytal svojmu mužstvu nulu. My sme už museli hrať vabank, z ktorého vyplývali chyby a následné góly v našej sieti. A v Dubovici, tam sme hrali nie iba proti súperovi, ale aj proti rozhodcom.

Už ste spomenuli vydarený začiatok sezóny. V prvých troch stretnutiach to bolo takpovediac za deväť bodov (doma s Pečovskou Novou Vsou 2:1, s Uzovským Šalgovom 4:3, v Gregorovciach 3:1). A potom prišiel už spomenutý debakel 0:5 v Chmiňanoch, akoby pomsta domácich za pohárovú kontumačnú prehru 0:3, po ktorom ste, až na jednu remízu (doma s Rožkovanmi 3:3), prehrali všetko čo sa dalo. Môže takto „skalopevný“ účastník 6. ligy zlyhať?

K zápasu v Chmiňanoch som sa už vyjadril, vracať sa k tomu by bolo zbytočnou stratou času. No nespájal by som to s našim neslávnym pohárovým osudom. A či to bolo zlyhanie, a ak áno, tak s akými následkami - to ukáže konečná tabuľka.

Skóre 17:31 nepoteší, chváliť sa ním rozhodne nedá. Ako by ste zhodnotili útok Hermanoviec a ako obranu? A ako sa podpisuje na takomto skóre záloha? Na ktorom z týchto troch postov by sa vám najviac zišlo posilniť?  

V útoku nám chýbajú dvaja hráči, ktorým bola pozastavená činnosť, a je to cítiť. Obrana sa môže zdať deravá, no zranenia brankárov a obrancov, prípadne defenzívneho záložníka, trochu skresľuje túto štatistiku. Nemáme široký káder, čo sa pri zraneniach kľúčových hráčov hneď ukázalo ako problém.  

Aké plány majú Hermanovce v zime?

Všetky naše plány začínajú a končia na aktuálnej situácii v súvislosti s pandémiou a nariadeniami vlády. Určite sa chceme na jarnú časť čo najlepšie pripraviť po fyzickej aj mentálnej stránke, vyhýbať sa zraneniam a skutočnú silu nášho tímu ukázať aj na ihrisku.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť