fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Sú tam, kde chceli byť. Futbalisti FK Sokol Brezovica „hlásia“ po desiatich kolách priebežné splnenie cieľa, ktorým je aspoň druhé miesto v 7. lige ObFZ Prešov. K tomuto umiestneniu im v nedeľu pomohol aj jeden zo súperov, Hrabkov totiž prehral nečakane doma s Kapušanmi 1:2.

„V prvej chvíli nikto z nás nechcel tomu uveriť, no o to väčšia bola potom naša radosť. Už druhá akoby v jednom momente, o prvú sme sa zaslúžili sami víťazstvom 6:1 v Lemešanoch,“ dal sa počuť Jozef Kulpa, ktorý ukončil zápas s kapitánkou páskou na rukáve - no nemal ju od prvej minúty. Prevzal ju v 52. minúte od Vladimíra Sudimáka - ten chvíľu predtým zavŕšil hetrik. Okrem neho sa prezentoval rovnakou streleckou vizitkou aj Dávid Duda. O poltucet gólov Brezovice sa teda zaslúžili iba dvaja hráči. Čo o nich hovorí J. Kulpa? „Vlado je v 38 rokoch stále ťahúňom mužstva, hlavne v náročných zápasoch vie byť nápomocný, urobiť jedenástku, či pripraviť akciu na zakončenie do prázdnej brány. Futbal je pre neho srdcovkou, všetci si ho doberáme, že keby bola v administratívnej budove nášho areálu aj posteľ, on by bol schopný tam aj nocovať. Ihrisko je ako jeho druhý domov, no najviac času strávi pri našich deťoch, ktoré aj vďaka nemu podávajú skvele výkony a robia nám radosť.

VZ5 7190

Aj Dávid Duda žije futbalom, tiež má veľké futbalové srdce, ktoré je však rozdelené medzi Brezovicu a Real Madrid. Ten nedeľňajší hetrik určite odpozeral od nejakého hráča z bieleho baletu. Má skúsenosti aj s nemeckým futbalom, v čase keď pracoval v zahraničí, spolu s bratom Reném, využili obaja možnosť hrať regionálnu súťaž za Sport-Club Hörstel 1921.“

Brezovica viedla po prvom polčase 5:0, druhý sa teda skončil nerozhodne 1:1. „Máme veľa náhradníkov, čo nás veľmi teší, po výmene strán dostal priestor každý hráč z lavičky. Skôr sme za zamerali na udržanie náskoku, čo znamenalo tri dovezené body domov.“ Škoda však inkasovaného gólu, brankár Oliver Pavlovský sa po ňom už nemohol tešiť z čistého konta. „Bolo to o našej chybe, ale aj o skvelej práci domáceho kapitána Daniela Vargovčíka, ktorý potiahol loptu až po roh šestnástky, skvele nacentroval loptu a stačilo už iba nastaviť nohu,“ opísal J. Kulpa jediný moment, ktorý hosti v tomto súboji nepotešil.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť