fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Fanúšikovia Prešovského a Sabinovského okresného futbalu čakajú v 3b Letnom pohári 2020 už len na jediný zápas. Jeho aktéri sú od včerajška známi. Jedno z mužstiev, ktoré si zabezpečilo účasť vo finále je FK Záborské. Po víťazstve 2:1 nad Brezovičkou sme vyspovedali trénera Jozefa Renčka.

Brankár Vyšnej Šebastovej Jaroslav Kaminský predpovedal pred úvodným výkopom vaše víťazstvo. Podľa vás prečo asi?

Podľa mňa išlo o takú kombináciu. Aj nám čiastočne veril, lebo niečo o našom mužstve vie - a aj nám fandil. To druhé preto, lebo jeho syn Lukáš hrá na našich žiakov.

V 40. minúte bol vylúčený váš brankár Matúš Timko. Náhradného ste však na súpiske nemali.

Tak je, nemali. Druhý z tradičnej dvojice Vladimír Sasák prísť nemohol. Medzi žrde sa teda po vylúčení M. Timka postavil Filip Tudor, ktorý pozná tento post z dorasteneckého veku. Ukázal niekoľko výborných zákrokov, ako sa hovorí, chytať nezabudol. Bola to teda dobrá voľba.

VZ6 1200

J. Renčko v pozadí v bielom tričku.

 

Dobrou voľbou bolo aj poslať v 63. minúte do hry Daniela Kakaščíka.

To áno, po niekoľkých sekundách dal rozhodujúci postupový gól. Má síce už svoj vek a kondične určite nie je vybavený na 90 minút, no v takých prípadoch rozhodujú skúsenosti, umenie podržať loptu, zabrnkať v rámci dovoleného súperovi na nervy, zrealizovať štandardku, dať finálnu prihrávku či úspešne zakončiť. Mal som viac úspešných striedaní, toto je zatiaľ posledné, čoskoro, už v prvom ligovom kole, môže prísť ďalšie. Dáme sa prekvapiť.

V prvom polčase tri nastavené minúty, v druhom až šesť. V jednom aj druhom prípade ste už boli oslabení, no neinkasovali. Hlavne v závere zápasu to bolo asi poriadne nervózne.

Veru bolo. Každá minúta mi pripadala ako nekonečná päťminútovka a bolo ich až šesť. Hostia chceli vyrovnať, no naši chlapci náskok ubránili. Vďačíme za to ich bojovnosti a dodržiavaniu taktických pokynov. Vyslovujem všetkým veľké poďakovanie a rovnako aj našim fanúšikom za povzbudzovanie. Urobili zo mňa šťastného trénera.  

PS: A čo povedal po zápase Chmiňany - Radatice domáci tréner Peter Zusko? Rozhovor s ním zverejníme na tejto stránke zajtra.

Ján MIROĽA    

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť