fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Fanúšikmi čoraz pozornejšie sledovaný 3b Letný pohár ObFZ Prešov 2020 napíše o niekoľko hodín už svoju štvrtú kapitolu. Po rušnom štvrtku, kedy v predposledný júlový deň Disciplinárna komisia ObFZ Prešov vylúčila zo súťaže Hermanovce (okolnosti sú všetkým známe) sú zajtra na programe dva semifinálové zápasy. Záborské hostí Brezovičku a Chmiňany, čoby náhradník za Hermanovce, privítajú na svojom ihrisku Radatice.

Aj v tomto príspevku dávame priestor na prognózy ľuďom , ktorí patria do prešovskej a sabinovskej „futbalovej rodiny“. Oslovili sme dvoch brankárov z najvyššej okresnej súťaže, ktorí vyslovili svoje názory, prognózy...

 

Patrik Štvartak (TJ Nemcovce)

Záborské – Brezovička. Čo to o obidvoch súperoch viem. Hostia majú behavé mužstvo, strelecky sú na tom lepšie, než ich súper. Koncovku zvládajú s ľahkosťou. Naopak, domáci sa s ňou viac trápia a toto bude podľa môjho názoru rozhodujúce. Zrodí sa výsledok 0:2 a postup jesenného majstra 6. ligy v uplynulej nedokončenej sezóne.

Chmiňany – Radatice. Áno, je tam rozdiel dvoch tried, no domáci sa môžu aj poriadne potrápiť. Koniec koncov, hostia už vyradili Terňu aj nás a nemajú čo stratiť. Idú nebojácne do osobných súbojov a môže takto rozhodnúť hocijaký detail. Páčil sa mi aj ich brankár, ktorý, na to, že minulú nedeľu to bol len jeho tretí zápas v drese Radatíc, celkom rutinne spolupracoval s defenzívou. A keďže som z ich tábora začul cez týždeň aj veľmi optimisticky naladené odkazy pred zajtrajším súbojom, dávam síce tip v prospech favorita - ale iba, ako sa hovorí „ltt“ a to 2:1.

VZ6 7477

 

Jaroslav Kaminský (Vyšná Šebastová)

Záborské – Brezovička. Prepáčte, nikdy som netipoval presný výsledok, vždy som sa iba vyslovil, komu zo súperov dávam väčšie šance na víťazstvo, v tomto prípade postup. Takže, budem sa toho držať aj teraz. V Záborskom sa podľa mňa skôr zrodí domáci úspech. Na dobrom a kvalitnom ihrisku, z čoho dokážu viac vyťažiť zverenci trénera Jozefa Renčka. Do akej miery to bude súboj brankárov? Jeden z mojich bývalých trénerov Gejza Sabonoš vravieval, že každý inkasovaný gól je chybou brankára. Neuznával pojem nechytateľná strela a niečo na tom tvrdení bude.

Chmiňany – Radatice. Poviem to takto, trocha nadľahčene: bodaj by sa hosťom v pohári tak nedarilo, keď je futbalu naklonená aj samotná starostka. Gabika Viazanková je totiž manželkou Mira Viazanka, ktorý je v tunajších končinách, no aj mimo regiónu, známym hráčom. V Chmiňanoch je zasa ihrisko aké je, hovorí sa, že hostia prehrávajú už pred úvodným výkopom 0:1. No zároveň platí, že domáci sú šikovní s loptou a nesnažia sa spoliehať len na náhodu. To sa podľa mňa podpíše pod výsledok a rovnako aj skúsenosti z náročnejších zápasov v najvyššej súťaži. Väčšie šance na postup dávam šiestoligistom.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť