fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Petra Bednarčáka doteraz registrovali priaznivci koženej v Prešovskom okrese  v pozícii trénera A mužstva. Opýtali sme sa na okolnosti zmeny, či za ňou netreba hľadať rozdielne názory na chod klubu. „To v žiadnom prípade. Žiadne zvady, alebo niečo podobné. Naopak, my chceme nadviazať na prácu pána Jurčišina, jeho obetavosť pre kokošovský futbal. Jediným dôvodom, prečo skončil, bolo, že si chcel oddýchnuť, čo si aj zaslúži. Stál pri zrode organizovaného futbalu v našej obci, hrával za neho, neskôr sa ujal funkcie prvého muža v klube. A s maximálnou obetavosťou ju vykonával dve desaťročia, čo je najdlhšie zo všetkých prezidentov v širokej okolici. Patrí mu za to poďakovanie,“ vyjadril sa P. Bednarčák, ktorý si trúfa sedieť na dvoch stoličkách, no nenárokuje si, že by to tak malo byť nadlho.

Čo sa týka pohybov v kádri, Matričná komisia ObFZ Prešov odsúhlasila jediný odchod z Kokošoviec do iného klubu. Stredopoliar Vratislav Bodnár skúsi šťastie v neďalekom Záborskom. Naopak, na súpisku FK bolo dopísaných sedem mien. Piati odchovanci, ktorí definitívne prešli z dorasteneckej kategórie do mužskej, plus dvaja „ostaršení“.

VZ5 3330

Špecifický post brankára sa v prípade niektorých klubov stal akoby kritickým, písali sme o tom, ako doslova zo dňa na deň museli narýchlo zháňať ochrancu svätyne v Nemcovciach či v Žehni. „Našťastie u nás takýto problém nehrozí. Jednotka Peter Pribiš síce už nie je najmladší, no štyridsiatka nebýva v prípade brankárov kritickým vekom, skôr ťažia z množstva skúseností a mnohí sú ako víno – čím starší, tým lepší. A skúsenosti môže navyše odovzdávať našej brankárskej dvojke, čo nie je na škodu veci,“ poznamenal náš spolubesedník.

Bavili sme sa krátko tiež o kapitánskom poste, pásku na rukáve bude nosiť aj v nastávajúcej sezóne Jozef Ličák.

Na záver sme sa opýtali na to, ako „bojovali“ s koronakrízou v tábore účastníka siedmej ligy. „Žiaľ, peniaze vyčlenené v obecnom rozpočte na niektoré práce na ihrisku nám zastupiteľstvo nakoniec zobralo. Čo narobíme, museli sme to prijať ako realitu,“ dodal P. Bednarčák.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť