fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nedávny rozhovor s predsedom ObFZ Prešov Jiřím Ballarinom na tejto webovej stránke sa neniesol v pesimistickom duchu. Vedenie zväzu, v prípade, že sa v dohľadnom čase sa skončia obmedzenia spôsobené pandémiou koronavírusu, chystá znovuzrodenie futbalového života v Prešovskom a Sabinovskom okrese a pripravené sú aj niektoré novinky.

Ešte zrejme nejakú chvíľu potrvá, kým debatu s ľuďmi zainteresovanými v akomkoľvek športe budeme začínať témou, ktorá rezonuje po celom svete už niekoľko desiatok týždňov - no inak to asi nejde. Začali sme ňou aj rozprávanie s hrajúcim prezidentom šiestoligovej TJ Nemcovce Vladimírom Botkom. „Koronakríza nás obrala o ambície v jarnej časti. V nej sme chceli pokračovať v spanilej jazde, ktorú sme naštartovali v ôsmom kole - po siedmich zápasoch bez víťazstva. Potom totiž nasledovala šnúra ôsmich duelov bez prehry. To je, resp. bolo – čo sa týka nášho ´áčka´. Dorastenci mali za cieľ postup do piatej ligy, ktorý nebol nereálny. No a nádejne vyzerali aj žiaci U11, ktorí tvoria jedno mužstvo s rovesníkmi z Trnkova. Po jeseni sa nachádzali na druhom mieste skupiny a poškuľovali po najvyššej priečke,“ poznamenal na úvod rozprávania V. Botko.

VZ5 4081

V Nemcovciach mali aj iné plány, napr. posilniť seniorský káder, rovnako dorastenecký. Nakoniec ostalo pri jedinom príchode, ktorý sa však pravdepodobne stal zatiaľ ojedinelým (teda prvým svojho druhu) v histórii klubu. „Z Dynama Kyjev k nám prišiel 18-ročný Yevhenii Zauholnyi. V Prešove bude študovať na vysokej škole, u nás by mal hrávať na kraji zálohy, prípadne v útoku,“ prezradil novinku náš spolubesedník. Zmienil sa aj o ďalších hráčoch, to už však v iných súvislostiach... „Vynútená pauza prišla niektorým vhod, doliečili si menšie boľačky. Iný prípad bol Dominik Dlugoš, ten by nebol tak či tak odohral jarnú časť, pretože bol po operácii achilovky, Pavol Majerník bol na tom podobne, počas zimnej prípravy sa mu obnovilo zranenie členka a jeho štart v jari bol otázny.“

Funkcionári a hráči Nemcoviec, aj keď futbal po prerušení sezóny nehrali, pre futbal aj tak žili – čo je rozhodujúce. Stačí navštíviť ich domovský stánok, kde začali s výstavbou malej tribúnky, zrekonštruovali vstupné dvere k všetkým vchodom do budovy so šatňami – a aj tie sa dočkali menších úprav. Pravidelným hnojením, zavlažovaním a kosením pomohli aj trávniku, aj keď, paradoxne, najviac pomohlo asi to, že na neho viac než polrok takpovediac nevkročila ľudská noha.

„Máme už za sebou prvé tréningy, aj taký uvoľnený ´zápasik´ muži vs. dorastenci. Takého súboje by sme chceli absolvovať každú nedeľu. No a keď už budú dovolené aj duely medzi klubmi máme v pláne usporiadať pri príležitosti pokrstenia novej tribúny turnaje pre dospelých aj pre mládežníkov,“ dodal na záver prvý muž nemcovského futbalu.

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť