fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Spolupráca funkcionárov ObFZ Prešov s kolegami spoza severných hraníc má rôzne podoby. Azda najčastejšími bývajú takpovediac výmenné turnaje rôznych vekových kategórií. Naposledy v Krosne, kde účastníci súperili o pohár predsedu tamojšieho oblastného zväzu. Podujatie bolo určené pre jedenásťročných hráčov, zúčastnilo sa ho osem tímov, ktoré rozdelili organizátori do dvoch základných skupín. Prešovský mančaft bol jediným zahraničným. Umiestnil sa na konečnom piatom mieste, keď predtým v základnej skupine (po jednej výhre a dvoch prehrách) skončil na tretej pozícii.

Výsledky ObFZ Prešov v základnej skupine: výber okresu Jasielski 0:2, výber okresu Leski 1:3, výber okresu Grodzki Krosno 2:1. O piate miesto: výber okresu Brzozowski 1:0.

Tréner Samuel Jabcon sa dal počuť: „Pre výber tejto vekovej kategórie to bol vôbec prvý turnaj. Na zraz prišlo trinásť hráčov, vybrali sme deviatich. V úvodných dvoch zápasoch sme neboli horší, no prehrávali sme osobné súboje a nepremieňali šance. To rozhodlo o výsledkoch. V ďalších dvoch sme sa už zamerali hlavne na dôraz v osobných súbojoch. Chlapci zistili, že bez zdravej agresivity sa vyhrávať nedá, ich poznanie prinieslo ovocie v podobe víťazstiev. Turnaj v globále hodnotím určite pozitívne. Pre mnohých hráčov to bola vôbec prvá skúsenosť s podujatím podobného charakteru a rozsahu. Bolo vidieť, že im chýbajú takéto náročnejšie duely. Treba sa zmieniť aj o rozhodcoch, ktorí nekúskovali hru a nechávali chlapcov predovšetkým hrať. Zároveň ich verdikty boli trénermi aj rodičmi rešpektované, za celý čas som nezaregistroval žiaden pokrik na ich adresu. A toto sa zasa musíme my dospelí učiť, lebo v takom mladom veku, v akom sú títo chlapci, to nie je vôbec o výsledkoch, ale o rozvoji a napredovaní hráča. Prial by som si, aby bolo takých turnajov čo najviac, každému niečo dajú a navyše je to aj o nových kamarátstvách.“ image0

ObFZ Prešov reprezentovali: Martin Onderčo – Kristián Molčan, Matúš Oľšavský, Dominik Sudimák, Šimon Ďurica, Matej Magda, Alex Ehlert, Maxim Lenárt, Noel Ševčovič.

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť