fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Na medzinárodnom futbalovom turnaji 4Sport Cup 2020 mal v kategórii chlapcov do 13 rokov  zastúpenie aj Oblastný futbalový klub Prešov. Družstvo vedené trénerom Jozefom Krešákom skončilo v základnej päťčlennej skupine na štvrtom mieste. Škoda tohto umiestnenia, ktoré stačilo len na „kvalifikovanie sa“ do play out a účinkovanie v skupine o konečné 9. až 12. miesto. Pri dvoch najtesnejších prehrách a jednej remíze je toto konštatovanie namieste. Náš výber vo svojom úvodnom vystúpení prehral s poľským UKS Morze Stegna 0:1. Nasledoval pokus o reparát a to v meraní síl s maďarským celkom UTE Labdarúgó Akademia white, no vydaril sa iba spolovice, lebo sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Tretím v poradí bol súboj s ukrajinskými rovesníkmi vo farbách Zinedine Užhorod A. Nádeje z ObFZ odohrali ďalší smoliarsky zápas , v ktorom podľahli 0:1. Rozlúčkou so základnou skupinou bolo stretnutie s iným súperom spoza východných hraníc a to Dinaz Liuti. Konečne sa dostavil plný bodový zisk a to po výsledku 3:1.   

V meraniach síl play out proti ukrajinským rivalom „Prešovčania“ nezaváhali ani raz. Zinedine Užhorod B zdolali 2:0, ukrajinský DUFC Portovik 2:1, s tímom Yunisty Lyubashivka sa rozišli zmierlivo 2:2.

IMG 20200215 211347

Jozef Krešák sa dal počuť: „V prvom rade sa chcem poďakovať klubom za to, že uvoľnili hráčov na turnaj. Devätnásťčlenný výber, vrátane dvoch brankárov, zostavený v rámci Programu talentovanej mládeže, tvorili chlapci z tretej - a v tomto roku aj z druhej ligy a to v pomere 1:2. Výsledky potvrdili opodstatnenosť ich zapojenia. Poďakovanie patrí aj mojim kolegom, trénerom Klobušovskému, Aštarymu, Mikolajovi a Jabconovi, za pomoc pri vyhľadávaní adeptov na podujatie. Boli z desiatich klubov nášho regiónu. Žiaľ, nám sa na turnaji nevyhýbali okolnosti, ktoré nám nepriali. Zranenia, choroby, či školské lyžiarske kurzy, mali na svedomí, že sme dohrávali s ôsmimi hráčmi a bez brankárov. Hodnotenie? Na jeho začiatku poviem, že v novembri minulého roka chlapci hrali spolu na turnaji v Košiciach, odvtedy ani jeden tréning. V prvom zápase teda ´dokonale´ doplatili na nezohranosť aj na určitú dávku smoly. Mali prevahu, súper skóroval z náhodného protiútoku. V druhom vystúpení bol jednoznačným favoritom maďarský celok, no my sme mu dovolili skórovať len z penalty. Škoda troch našich nevyužitých naozaj dobrých príležitostí, nemuseli sme sa o body deliť. V treťom stretnutí sme si Ukrajincov držali na odstup, no zaspali pri jednej štandardke, čo sa nám stalo osudným. My sme si neskôr nárokovali na penaltu, keď pred bránkou súpera boli faulovaní až dvaja naši hráči, no rozhodca bol proti. A tak sme si na prvé víťazstvo museli počkať až do posledného zápasu v základnej skupine, bolo to po jasnej prevahe od začiatku do konca. Zaujímavo pre nás vyzerala konečná tabuľka skupiny. Skončili sme štvrtí, skóre 4:4, štyri body na konte. Žiaľ na postup do play off to nestačilo, len na skupinu o deviate až dvanáste miesto. Ako som už spomenul, v nej sme už museli improvizovať. Do bránky sa postavil hráč Samuel Repčík. Chytal dobre, až na nešťastnú loptu v poslednom zápase, ktorá mu vypadla z rúk. Čo sa týka samotnej hry, úspešne sme realizovali niektoré nacvičené situácie a prečítať ich dokázal až posledný súper. Naším streleckým lídrom sa stal sedemgólový Sebastián Tychanský. Na záver môjho hodnotenia sa chcem ešte raz poďakovať všetkým chlapcom, klubom a trénerom, ktorí sa podieľali na budovaní výberu U13 ObFZ Prešov v tejto sezóne a zaželať im čo najviac vydarených ligových zápasov.“

ObFZ Prešov reprezentovali: Lukáš Kollár (MFK Slovan Sabinov), Lukáš Havrila (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš) - Tristan Grus (TJ Sokol Ľubotice), Daniel Uličný (TJ Sokol Ľubotice), Tobiaš Tatar (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Samuel Repčík (FAMT Prešov), Roman Tobiaš (OŠK Chminianská Nová Ves), Vladislav Bochnovič (FK Kojatice), Daniel Rabik (ŠK Odeva Lipany), Filip Turák (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Juraj Moučan (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Marek Hvizdoš ( FK Záhradné), Sebastián Tychanský (ŠK Odeva Lipany), Denis Molčan (TJ Sokol Brezovica).

 

 

 

 

 

 

 

 

Na medzinárodnom futbalovom turnaji 4Sport Cup 2020 mal v kategórii chlapcov do 13 rokov  zastúpenie aj Oblastný futbalový klub Prešov. Družstvo vedené trénerom Jozefom Krešákom skončilo v základnej päťčlennej skupine na štvrtom mieste. 

 

Škoda tohto umiestnenia, ktoré stačilo len na „kvalifikovanie sa“ do play out a účinkovanie v skupine o konečné 9. až 12. miesto. Pri dvoch najtesnejších prehrách a jednej remíze je toto konštatovanie namieste. Náš výber vo svojom úvodnom vystúpení prehral s poľským UKS Morze Stegna 0:1. Nasledoval pokus o reparát a to v meraní síl s maďarským celkom UTE Labdarúgó Akademia white, no vydaril sa iba spolovice, lebo sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1. Tretím v poradí bol súboj s ukrajinskými rovesníkmi vo farbách Zinedine Užhorod A. Nádeje z ObFZ odohrali ďalší smoliarsky zápas , v ktorom podľahli 0:1. Rozlúčkou so základnou skupinou bolo stretnutie s iným súperom spoza východných hraníc a to Dinaz Liuti. Konečne sa dostavil plný bodový zisk a to po výsledku 3:1.   

 

V meraniach síl play out proti ukrajinským rivalom „Prešovčania“ nezaváhali ani raz. Zinedine Užhorod B zdolali 2:0, ukrajinský DUFC Portovik 2:1, s tímom Yunisty Lyubashivka sa rozišli zmierlivo 2:2.

 

 

Jozef Krešák sa dal počuť: „V prvom rade sa chcem poďakovať klubom za to, že uvoľnili hráčov na turnaj. Devätnásťčlenný výber, vrátane dvoch brankárov, zostavený v rámci Programu talentovanej mládeže, tvorili chlapci z tretej - a v tomto roku aj z druhej ligy a to v pomere 1:2. Výsledky potvrdili opodstatnenosť ich zapojenia.

Poďakovanie patrí aj mojim kolegom, trénerom Klobušovskému, Aštarymu, Mikolajovi a Jabconovi, za pomoc pri vyhľadávaní adeptov na podujatie. Boli z desiatich klubov nášho regiónu. Žiaľ, nám sa na turnaji nevyhýbali okolnosti, ktoré nám nepriali. Zranenia, choroby, či školské lyžiarske kurzy, mali na svedomí, že sme dohrávali s ôsmimi hráčmi a bez brankárov.

Hodnotenie? Na jeho začiatku poviem, že v novembri minulého roka chlapci hrali spolu na turnaji v Košiciach, odvtedy ani jeden tréning. V prvom zápase teda ´dokonale´ doplatili na nezohranosť aj na určitú dávku smoly. Mali prevahu, súper skóroval z náhodného protiútoku. V druhom vystúpení bol jednoznačným favoritom maďarský celok, no my sme mu dovolili skórovať len z penalty. Škoda troch našich nevyužitých naozaj dobrých príležitostí, nemuseli sme sa o body deliť. V treťom stretnutí sme si Ukrajincov držali na odstup, no zaspali pri jednej štandardke, čo sa nám stalo osudným. My sme si neskôr nárokovali na penaltu, keď pred bránkou súpera boli faulovaní až dvaja naši hráči, no rozhodca bol proti. A tak sme si na prvé víťazstvo museli počkať až do posledného zápasu v základnej skupine, bolo to po jasnej prevahe od začiatku do konca. Zaujímavo pre nás vyzerala konečná tabuľka skupiny. Skončili sme štvrtí, skóre 4:4, štyri body na konte. Žiaľ na postup do play off to nestačilo, len na skupinu o deviate až dvanáste miesto. Ako som už spomenul, v nej sme už museli improvizovať. Do bránky sa postavil hráč Samuel Repčík. Chytal dobre, až na nešťastnú loptu v poslednom zápase, ktorá mu vypadla z rúk. Čo sa týka samotnej hry, úspešne sme realizovali niektoré nacvičené situácie a prečítať ich dokázal až posledný súper. Naším streleckým lídrom sa stal sedemgólový Sebastián Tychanský. Na záver môjho hodnotenia sa chcem ešte raz poďakovať všetkým chlapcom, klubom a trénerom, ktorí sa podieľali na budovaní výberu U13 ObFZ Prešov v tejto sezóne a zaželať im čo najviac vydarených ligových zápasov.“

ObFZ Prešov reprezentovali: Lukáš Kollár (MFK Slovan Sabinov), Lukáš Havrila (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš) - Tristan Grus (TJ Sokol Ľubotice), Daniel Uličný (TJ Sokol Ľubotice), Tobiaš Tatar (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Samuel Repčík (FAMT Prešov),

Roman Tobiaš (OŠK Chminianská Nová Ves), Vladislav Bochnovič (FK Kojatice), Daniel Rabik (ŠK Odeva Lipany), Filip Turák (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Juraj Moučan (FC Pivovar Šariš Veľký Šariš), Marek Hvizdoš ( FK Záhradné), Sebastián Tychanský (ŠK Odeva Lipany), Denis Molčan (TJ Sokol Brezovica).

 

 

 

800x600 Normal 0 21 false false false SK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť