fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Oslava futbalu v Prešovskom a Sabinovskom okrese – 3 b jedenástka roka 6. ligy ObFZ Prešov, patrí po sobote minulosti. Organizátori znova ukázali, že podujatie tohto charakteru majú takpovediac v malíčku. Všetko klapalo, žiaden „zádrhel“. Kto bol tam, mohol sa o tom presvedčiť, ako sa hovorí, na vlastnej koži.

 

Na začiatku Rožkovany, teraz Brezovička

A poďme ďalej v detailnejšom vyratúvaní, o čom bolo sobotňajšie stretnutie funkcionárov, trénerov, hráčov, pozvaných hostí... Šiesty krát v histórii akcie bola jej súčasťou aj prehliadka najkrajších gólov. Z desiatich nominovaných za rok 2019 na trávnikoch najvyššej okresnej súťaže tentoraz zvíťazil ten z kopačky Miroslava Kaleju z Brezovičky vo víťaznom domácom dueli 7:1 s Vyšnou Šebastovou. V predchádzajúcich piatich ročníkoch sa z prvenstva tešili: Juraj Veterný (Rožkovany), Peter Kocúrek (Široké), Martin Kakaščík (Drienov) a Adam Kojnok (Vyšná Šebestová) a Tomáš Malík z Uzovského Šalgova. Čakáme, či sa niektorý klub objaví v ankete aj druhýkrát, čo sa zatiaľ za šesť rokov nestalo.    

VZ5 0594

 Štyria obhájili

Pozíciu v TOP 11 z vlaňajška obhájili štyria - Peter Joščák z „béčka“ Ľubotíc, Ján Janič z Rožkovian, Adrián Frič z Gregoroviec a Pavol Majerník z Nemcoviec. Posledný menovaný, po nomináciách v rokoch 2017 a 2018, tak dosiahol tohto roku hetrik, čím sa zaradil do niekoľkočlennej elitnej spoločnosti laureátov. Rekordérom v tejto „disciplíne“ zostáva Martin Jašš z Torysy, ktorý bol v TOP 11 päťkrát po sebe (2008 až 2012).

Ďalší „na pódiu“

Hovorilo sa ale aj o ďalších zaujímavostiach. Kto mal napríklad „najlepší nos“ na hráčov roku 2019? Jednoznačne tréner Nemcoviec Vladimír Magač, ktorý uhádol až deväť mien z jedenástich.

Najlepším medzi strážcami pravidiel bol Michal Markovič, za ním skončili Dominik Jurko a Dávid Šofranko.

VZ5 0654

Ozdobou akcie boli nie len vyhlasovaní jednotlivci, no tentoraz aj umelci z Hermanoviec - súbory Hermanovčan a Hermanček, ako aj študentka spevu Dajana Novotná zo Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša. Keď už nie futbalisti, ktorým sa v jesennej časti tejto sezóny príliš nedarilo, tak aspoň oni zviditeľnili vo futbalových kuloároch pozitívne svoju obec. Najviac snáď prespievaniu verziu slávnej piesne Zelená je tráva – ako inak – v šarišskom nárečí.

Toľko futbalový rok 2019 v Prešovskom a Sabinovskom okrese v trocha inom podaní, než na aké sme víkend čo víkend všetci zvyknutí. Do videnia o rok...      

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť