fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Dnes má svoj výnimočný deň jeden z členov prešovskej futbalovej rodiny. Martin Klovanič, v súčasnosti sekretár ObFZ Prešov, sa dožíva okrúhleho jubilea 50 rokov. K športu bol rodičmi vedený odmala, vyskúšal viacero druhov, najdlhšie zotrval pri hádzanej, džude – a samozrejme pri futbale. Ako stredoškolák hrával za TJ Sokol Janov, po piatich rokoch zavesil kopačky na klinec, no z trávnika neodišiel a počas štúdia na vysokej škole sa dal na dráhu rozhodcu. Už po dvoch sezónach pôsobenia v „okrese“ postúpil do štruktúr VsFZ a po ďalších štyroch bol arbitrom s celoslovenskou pôsobnosťou. Vyštudovaný strojár potom pískal i „asistoval“ na čiare v zápasoch najvyššej súťaže až do roku 2014. Zaujímavosťou je, že jeho posledný majstrák v elitnej spoločnosti mal poradové číslo 50. Išlo o stretnutie Žiliny a Košíc. Ďalšie tri ročníky potom rozhodoval v „kraji“, od roku 2017 je už „len“ delegátom VsFZ. Avšak, píšťalku má stále pripravenú kedykoľvek k použitiu, lebo z času na čas si ako „relax“ dopraje nejaký ten zápas prešovského ObFZ.

50-tka.jpg

Na fotografii zľava: Jozef Kliment - gen.sekretár SFZ, Martin Klovanič a prezident SFZ Ján Kováčik.

M. Klovanič v minulosti pracoval aj ako tajomník mládeže v Tatrane Prešov, v „okrese“ bol členom Disciplinárnej komisie, neskôr člen Komisie rozhodcov, vo VsFZ členom Komisie delegátov. Rok 2013 bol ďalším míľnikom v jeho osobnom živote, stalo sa po úspešnom ukončení štúdia na Fakulte športu Prešovskej univerzity.

 Jozef Cuprák Jozef Kakaščík m. klovanic

V profesijnom živote dnešného oslávenca boli ľudia, ktorí mu boli nápomocní pri jeho začiatkoch, ako aj neskôr, a ktorým bude za to vždy povďačný - Július Kubečko, Dezider Maťašovský, Peter Barna, no predovšetkým Jozef Kriš.

M. Klovanič tiež rád spomína na ligové stretnutia, pri ktorých asistoval takým rozhodcovským osobnostiam, akými boli Ľuboš Micheľ, Richard Havrila či nebohý Bohdan Benedik. Na druhej strane má nie príliš dobré spomienky napríklad na súboj Rimavská Sobota – Zlaté Moravce, po ktorom bol aj so svojimi kolegami bezdôvodne inzultovaný. Našťastie sa aj na takého životné situácie dokáže pozerať s nadhľadom. Dôkazom toho sú pozitívne skúsenosti funkcionárov klubov s jeho prácou, ktorým je k dispozícii 24 hodín denne...

Martinovi Klovaničovi želáme do ďalších rokov pevné zdravie, okrem toho čo najviac správnych rozhodcovských verdiktov a len samé bezproblémové zápasy vo funkcii delegáta.

Na fotografii zľava: Jozef Cuprák, Jozef Kakaščík, Martin Klovanič.

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť