fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Ľuboticiach si futbaloví fajnšmekri na prestížny súboj dvoch obcí zemepisne máličko vzdialených od seba museli počkať do uplynulej nedele. Zápas 17. kola s Finticami, ktorý mal pôvodný termín 10. novembra, bol odložený pre nepriazeň počasia a nespôsobilý termín. Ktovie ako by bol dopadol súboj týchto dvoch rivalom v podmienkach, aké boli týždeň predtým - to sa už nikto nikdy nedozvie. Definitívne však poznáme výsledok dohrávky – 5:3 pre domácich. Vo farbách víťazného celku sa dvakrát presadil Tomáš Štefaník, raz Vladimír Papp, Martin Hudák a Tomáš Lopaček. Za hostí skóroval trojlístok Tomáš Džubinský, Lukáš Prusák a Marko Šuca.

VZ3 5719

Pri treťom góle Fintíc sa oplatí pozastaviť a pozmeniť „personálne“ obsadenie starého českého futbalového sloganu: „Já na bráchu, brácha na mně“. V tomto prípade by v slovenčine znel: „Ja na doktora, doktor na mňa.“ Po prihrávke doktora práv Martina Gmitra, skóroval doktor medicíny Marko Šuca. Autor presného zásahu je totiž zubárom, futbal berie ako relax či jednu z foriem udržania sa vo fyzickej kondícii. Prezident klubu Miroslav Gmitro, s ktorým sme sa za pomerne krátky čas stihli v telefóne porozprávať veselo i vážne, poznamenal, že M. Šuca prišiel do mužstva pred začiatkom sezóny a svoje miesto v defenzíve si vie zastať. „A čo sa týka jeho profesie, pokiaľ viem, niektorí spoluhráči mu už zverili do opatery svoj chrup a sú spokojní. Čo ja viem, keby sme k nemu ´prestúpili´ všetci, možno by sme dostali aj nejakú množstevnú zľavu. A to by sa mu potom možno vyplatilo presťahovať ordináciu na ihrisko,“ zasmial sa prvý muž fintického futbalu, a aby takpovediac nikoho neurazil, doplnil ešte, že trénerom mužstva je doktor pedagogiky Daniel Lacko a nemôže zabudnúť aj na ďalšieho „študovaného“ - Tomáša Kirňaka, ktorý je riaditeľom jednej z prešovských stredných škôl.

VZ3 5728

Jedným dychom tiež prezradil, že v rámci zimného doplnenia kádra, ktoré sa, vzhľadom na postavenie v tabuľke, ukazuje ako nevyhnutné, je „v hre“ ďalší doktor - so skúsenosťami z tretej najvyššej súťaže. „Na viacerých postoch potrebujeme posilniť, lebo posledné miesto nikoho neteší. Viackrát sme sa počas sedemnásťročného pôsobenia v štvrtej lige pasovali s existenčnými problémami, no také kritické to ešte nikdy nebolo. V zime máme o čom premýšľať, no hlavne konať, aby sme sa po skončení sezóny neocitli v nižšej súťaži,“ dodal M. Gmitro.

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť