fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V nedeľňajšom zápase 6. ligy ObFZ Prešov domáce Nemcovce potrebovali v súboji s Vyšnou Šebastovou body (najlepšie všetky tri), aby sa čo najviac vzdialili od spodných priečok tabuľky. Hostia zasa pred časom otvorene dali vedieť o snahe zimovať čo najbližšie k vrchným priečkam. Čo z toho sa premenilo na realitu po deväťdesiatich minútach? Nemcovce vyhrali 4:2, vrátili súperovi prehru 2:3 z prvého kola - a posunuli sa na deviate miesto. V. Šebastová klesla zo šiestej na siedmu pozíciu.

VZ5 1520

Ako padali góly? Prvé tri za polhodinu (plus jednu minútu) zariadili traja tridsiatnici v domácich dresoch. Už v ôsmej minúte Ján Pažin (31) svojím premiérovým v tejto sezóne otvoril skóre (v 22. min bol už vystriedaný). Po ňom Mikuláš Kravec (30) a Michal Sučko (30) - polčas 3:0. Výrazný náskok znamenal veľa, lebo po výmene strán to už vyzeralo inak. Lukáš Sekerák bol ako čerstvý hráč na ihrisku len tri minúty a znížil na 3:1, v 69. min upravil na 3:2. Ako sa vyjadril, mohol sa tešiť aj z hetriku, no rozhodca bol proti. „Bol som tam úplne voľný , nemusel som sa nikam na ofsajdovej líniu tlačiť. Tá strela z voleja mi vyšla, bola naozaj pekná, škoda, radosť mohla byť dvojnásobná,“ dal sa počuť L. Sekerák. Šance na vyrovnanie sa pre hostí zmenšili v 86. min, kedy bol vylúčený Šimon Marcin. Domáci napokon využili krátku presilovku, v 90. min sa v koncovke presadil Pavol Majerník – 4:2.

VZ5 1530

Prezident ZŠ Vyšná Šebastová Anton Repka, okrem neuznaného gólu hovoril aj o spornej situácii, po ktorej položil otázku: „Mala byť penalta, či nemala? Dali sme gól z ofsajdu, alebo nie? Ťažko to niekto niekedy dokáže posúdiť, lebo videozáznamy z Nemcoviec sú veľmi nekvalitné, mali by si kúpiť lepšiu kameru.“

Hrajúci prezident TJ Nemcovce Vladimír Botko: „Prvý polčas bol plne v našej réžii, v druhom nás hostia zaskočili. Nakoniec to bola dráma až do konca. Aj pre neuznané góly, vraj ofsajdy - a to na obidvoch stranách. Sponzor na nákup novej kamery by sa nám určite zišiel, mohol by to byť aj pán Repka, ak by mal záujem.“

K tejto téme A. Repka dodal už len stručne: „Neviem, či na zväze žiadali od Nemcoviec video zo zápasu, my sme každopádne podali protest. Stál som tam, kde padli tri regulárne góly, žiaľbohu od stredu ihriska sa to nedá posúdiť, iba krásny gól neuznať.

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť