fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zažili vzostup aj pád, opustili „na chvíľu“ prešovský okresný futbal, aby sa do neho znova vrátili. V ňom v súčasnosti ani zďaleka takpovediac netvrdia muziku, po minulej sezóne vypadli zo šiestej do siedmej ligy. Ani teraz nie sú v tabuľke úplne hore, no po uplynulom víkende si polepšili, posunuli sa z piatej na štvrtú priečku. Kto pozorne sleduje futbalové dianie v tunajšom regióne správne dedukuje, že reč je o hráčoch TJ Šľachtiteľ Malý Šariš.

Málokedy sa stáva, že mužstvo na štvrtom mieste tabuľky má pasívne skóre (18:26), no v prípade Malošarišanov je to tak. Môžu za to výsledky: doma – prehra 1:5 s Ostrovanmi, víťazstvá 5:2 s Víťazom a 6:4 so Žehňou. Vonku – víťazstvá 1:0 v Drienove, 2:1 v Kapušanoch a 3:2 v Jakubovanoch. No predovšetkým debakel 0:12 v Dulovej Vsi, ktorého „súčasťou“ bol unikátny zápis o tucte gólov z kopačiek troch hráčov, čo sa len tak často nevidí.

VZ5 1620

„Naše mužstvo prešlo počas letnej prestávky doslova revolučnou zmenou. Odišlo niekoľko kľúčových hráčov, naproti tomu do neho prišlo desať nových tvárí. Teší nás, že sú medzi nimi aj navrátilci so skúsenosťami z piatej najvyššej súťaže,“ dal sa počuť hrajúci manažér Rastislav Janek. Ten ako najvýznamnejšiu posilu pre sezónu 2019/2020 označil Filipa Martona z druholigových Lipian, ktorého strelecká bilancia je pozoruhodná, v šiestich stretnutiach vsietil deväť gólov. „Okrem toho sa venuje aj futsalu, je hráčom MŠK Žilina, ba dokonca oblieka reprezentačný dres.“

Ďalšou zaujímavou postavou v tíme TJ Šľachtiteľ je Jozef Kováč, krajný záložník, ktorý je zároveň asistentom trénera Petra Petráša v 1. FC Tatran Prešov. „Sám som zvedavý, ako sa nám bude vodiť v ďalšom priebehu sezóny, no každopádne optimizmus nám nechýba. Ideme krok za krokom. Fanúšikovia sú, dúfam, na našej strane. Naposledy ich na súboj so Žehňou prišlo okolo 150, čo je celkom zaujímavé číslo. V nedeľu hráme v Brezovici, očakávame ťažký zápas,“ avizuje R. Janek.              

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť