fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zaujímavý futbalový zážitok ponúkli v zápase prvého kola piatej ligy Šarišskej FK Kamenica a FK Široké. Konečný výsledok 4:2 pre domácich zaujal v prvom rade bohatou úrodou gólov. No nie iba to, aj samotný sled presných zásahov bol presne taký, aby bolo celý týždeň, až do najbližšieho „majstráku“, o čom rozprávať. Obidvaja súperi, ktorí spoločne v roku 2107 postupovali do „kraja“ práve z nášho „okresu“, ukázali, že sú v súťaži o „level“ vyššie prínosom.

VZ5 2202

Kameničania prehrávali 0:2, no nakoniec sa tešili z troch bodov. O hetriku a o hráčovi, ktorý ho dosiahol, napíšeme zopár „pikošiek“ o niekoľko riadkov nižšie. Bol to teda zápas, ktorý, dalo by sa povedať, dvíhal divákov zo sedadiel? Opýtali sme sa asistenta domáceho trénera Mareka Bakoňa. „To áno. Postarali sme sa o to dvomi hrúbkami, po ktorých sme hostí posadili na koňa a potom zo všetkých síl doháňali jeho náskok. Nebolo to ľahké. Napriek tomu, že sa navzájom poznáme, a napriek našej pozitívnej vzájomnej bilancii, vždy platí, že ide o nepríjemného súpera a tak to bolo aj teraz. Znova nás potrápil, jeho umenie spočívalo aj v tom, že využil naše chyby a donútil nás siahnuť na dno síl.“

VZ5 2224

 

M. Bakoň sa zmienil aj o dôležitom momente, ktorým domáci dozaista nahlodali psychiku hráčov Širokého. Len zopár sekúnd po otváracom výkope druhého polčasu znížili na 2:1. „Bol to super rýchly gól a taký vám vždy dá veľké množstvo energie a zároveň utlmí rozlet súpera.“ O spomenutý gól sa postaral domáci Jakub Krajňák, no „prvou hviezdou zápasu“ bol nakoniec iný hráč a to 22-rošný Milan Maximilián Minár, ktorý neskôr až trikrát rozvlnil sieť súpera. Čo viac o ňom prezradil náš spolubesedník? „Do futbalového kolotoča sa vrátil po roku a pol. Za ten čas pracoval v Holandsku a s výnimkou minútky, dvoch v minulej sezóne, kedy vybehol na ihrisko ako striedajúci hráč, zhodou okolností v zápase proti Širokému, si do lopty takpovediac ani nekopol. Teraz sa smejeme, že mu aj to málo stačilo, aby si prečítal defenzívu tohto súpera a zasadil mu v nedeľu tri smrtiace údery. A to dokonca znova ako striedajúci hráč, keďže nastúpil až v druhom polčase. Kondične na tom ešte nie je najlepšie, pomerne dlhá absencia tréningov je zatiaľ citeľná, no dychové resty by mal čoskoro dohnať, aby bol ešte platnejším hráčom než teraz,“ opísal M. Bakoň nie dlhý futbalový životopis odchovanca Šarišských Michalian.         

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť