fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Po krátkej odmlke sa o slovo znova hlási „valalský“ futbal Prešovského a Sabinovského okresu. V nedeľu to znova prepukne. Spoznáme mená štyroch semifinalistov 3b Letného pohára ObFZ Prešov, účasť v najlepšom štvorlístku si však treba vybojovať na trávniku. Či to bude v priebehu riadneho hracieho času, alebo 90 minút bude niekomu málo, to je v tejto chvíli vo hviezdach. Jedinou istotou sú štyri dvojice. Tak ako to bolo pred prvým kolom tejto zaujímavej súťaže, aj tentoraz ponúkame malý „návod“, koho tipovať za víťaza štyroch zápasov.

Žipov – Chmiňany. Domáci v 1. kole prešli testom psychickej odolnosti. S Hermanovcami prehrávali 0:2 a 2:3, zápas nakoniec dotiahli do remízového rezultátu a potom ukázali pevnejšie nervy aj v penaltovom rozstrele. Nováčik 6. ligy sa posilnil o piatich hráčov, no v strede týždňa bol po odchode trénera Jakuba Šoltésa do Podbrezovej tento post dva dni neobsadený. Lenže už je to minulosť, na lavičku sa posadí staronový kormidelník Martin Priščák. Chmiňany v prvej runde s počtom hráčov nula na striedanie prešli cez Hrabkov - čo určite pred nedeľňajším stretnutím povzbudí. Uvidíme...

Kendice - Dulova Ves (hrá sa v Petrovanoch). Sily si zmerajú dva „protipóly“. Domáci, ktorým sa sezóna veľmi nevydarila a do piatej ligy sa vrátili iba za pomoci „vyššej moci“ (navyše prišli o domáce prostredie), vs. hostia, ktorí už vari ani nepamätajú, čo to je a ako chutí prehra. V ich prípade stále sledujeme tradičnú štatistiku: keď je tohoročný pohár súčasťou sezóny 2018/2019, hráči „Guľvasa“ v nej nastrieľali 199 gólov (198 ligových + 1 v prvom kole proti Ľuboticiam B) . Otázka v znení: „Padne dvojstovka?“ teda asi nikoho neprekvapí. Zvedaví sme všetci.

VZ5 5559

Ilustračné foto z "pohára 2018".

Brezovička – Šarišské Dravce. Do tretice zápas, v ktorom sa predstaví mužstvo, ktoré postúpilo o súťaž vyššie. Domáci môžu už teraz povedať, že si v porovnaní s minulým rokom polepšili. Vlani totiž vypadli už prvom kole, no hanba to nebola, lebo prehrali s neskorším víťazom pohára z Torysy. Š. Dravce sú v druhom kole aj vďaka zahodenej penalte, po ktorej sa pred necelým mesiacom tešili z víťazstva 4:3 v Brezovici. Bude sa v nedeľu v Brezovičke niečo z histórie opakovať?

Terňa – Uzovský Šalgov. Domáci nedostali gól už päť zápasov. V prvej pohárovej runde mali sčasti šťastný žreb, stretli sa v nej s Nemcovcami, ktoré nehrali to, čo vedia a pomohli súperovi k postupu (3:0). Hostia - tým naposledy v Šarišských Sokolovciach stačil k úspešnému výsledku dokonca jeden jediný gól. Bude to bezpochyby zaujímavá konfrontácia.        

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť