fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V siedmej lige ObFZ Prešov je zápas jari už minulosťou. Súboj medzi Brezovičkou a Žipovom (priložené fotografie sú práve z neho) sa hral len pred niekoľkými dňami, hráči obidvoch tímov ho isto ešte majú v živej pamäti. Víťazstvo 1:0 v prospech celku od Hornej Torysy veľa napovedalo v otázke víťaza druhej najvyššej okresnej súťaže. Niečo viac k tejto téme napíšeme v závere, teraz sústredíme našu pozornosť skôr na to, ako sa futbalisti Žipova naposledy museli popasovať o povinné tri body, aby ešte „ako tak“ zostali v hre o postup.

V tabuľke stále druhí Žipovčania v Jakubovanoch zvíťazili najtesnejším rozdielom 4:3. Bol to zápas s najvyšším počtom gólov v nedeľňajšom 20. kole 7. ligy. Zaujímavosťou je, že s výnimkou jedného smoliarskeho momentu v prvom polčase, padlo ďalších šesť gólov (skoro) až po hodine hry. „Áno, už som počul takú podpichovačnú poznámku, že si súper musí dať vlastenca, aby sme my vyhrali. Priznávam, tentoraz to platilo. Hralo sa za neustáleho mrholenia a na ťažkom teréne si domáci brankár, v snahe odkopnúť do bezpečia malú domov, poslal loptu za čiaru,“ uviedol prezident TJ Družstevník Žipov Ján Harčár.  

VZ5 1410

Ako už bolo naznačené, všetky gólové momenty, až na spomenutú výnimku, sa udiali dosť neskoro. V 59. minúte sa stav menil až dvakrát – na 0:2 a 1:2, o ďalšie dve minúty už bolo 1:3, no v 75. min domáci vyrovnali na 3:3. Šesť minút pred koncom dal tomuto duelu konečnú podobu „extatranista“ Patrik Biatt. Prosto, zvykne sa hovoriť, ako na hojdačke. Vďaka zisku troch bodov Žipovčania ostali v hre o postup. Aj keď, z hlasu J. Harčára sa dalo čo to vydedukovať. „Mnohí to poznajú, situáciu, keď nemáte osud vo vlastných rukách a musíte čakať na zakopnutie súpera, v našom prípade Brezovičky. Ju skôr čakajú súperi, ktorí nebudú mať potrebnú kvalitu. A niektorí ani záujem lídra poriadne popreháňať.“

Nuž, namieste je otázka: Je to naozaj tak? Mieri Brezovička do šiestej ligy?

VZ5 1437

  

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť