fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Smutné udalosti spred vyše roka (tragická smrť novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej) a s nimi súvisiaci plánovaný koncert v tamojšom futbalovom areáli, „prinútili“ funkcionárov ŠK Gregorovce hľadať iný termín na odohranie nedeľňajšieho zápasu 20. kola 6. ligy ObFZ Prešov. Súperom z AŠZ Torysa navrhli prvý májový deň a tí súhlasili. Obaja aktéri teda už majú predohrávku za sebou, no v dobrom na ňu budú spomínať iba hostia, ktorí zvíťazili 4:1. Do prestávky to však na domáci debakel nevyzeralo. Viac v nasledujúcich riadkoch...

Keď v závere prvého polčasu, presnejšie v 39. minúte, otvoril gólový účet Adrián Frič, Gregorovce si pochopiteľne začali nárokovať na skalp lídra, na posuv v tabuľke zo siedmej priečky vyššie, ako aj na „načatie“ druhej polstovky strelených presných zásahov. Gól tradičného kanoniera z „Gergelaka“ bol totiž ich jubilejný päťdesiaty v tejto sezóne.

VZ5 3450

No nič z toho sa nekonalo, lebo... „Myslím si, že v druhom polčase sme zápas dostali pod svoju kontrolu,“ dal sa počuť tréner AŠZ Jozef Bujňák, ktorého zverenci lepšie zvládli už úvod druhého dejstva, v ktorom tri minúty po úvodnom výkope dokázali vďaka Matúšovi Lazoríkovi vyrovnať na 1:1. Potom , ako kormidelník hostí priznal, im pomohlo vylúčenie Gregorovčana Stanislava Hermela (v 53. min) po druhej žltej karte. Domáci obranca sa stal smutným hrdinom zápasu, keďže sa mu podarilo „vykartovať“ v priebehu necelých desiatich minút.

V ďalšom priebehu sa odvíjal scenár stretnutia už iba podľa želaného scenára hráčov Torysy:  54. minúta - Ján Angelovič 1:2, 63. minúta -  striedajúci Martin Brilla 1:3 a 87. minúta –Maroš Bujňák a jeho ďalekonosná strela z veľkej diaľky do šibenice na konečných 1:4.

Torysa žije futbalom, mužstvu sa darí, opýtali sme sa, či sa chystajú „preč z okresu“. J. Bujňák si iba povzdychol a odpovedal: „Ľahšiu otázku nemáte?“ - zároveň však neskrýval úsmevný podtón vo svojich slovách. Potom už hovoril úplne vážne a vyšiel s pravdou na svetlo sveta: „V zime sme angažovali troch nových hráčov, ktorí sú posilami. Urobili sme toho dosť aj na štadióne, vytvorili hráčom a trénerom podmienky na čo najlepšie fungovanie. Keď budú body na naše konto pribúdať, čo si pochopiteľne želáme, radi by sme po pohárovom víťazstve z vlaňajška oslávili aj ďalší úspech nášho futbalu.“           

VZ5 3469 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť