fbpx


Meniny dnes: zajtra:

 V 8. A lige ObFZ Prešov bol prvý postupujúci do baráže istý už dávno. Pre niektorých , po prečítaní súpisky TJ ŠM Dulova Ves, vlastne už pred prvým jesenným kolom. Mužstvo nabité známymi futbalistami tunajšieho regiónu vyhralo všetkých šestnásť stretnutí základnej časti. Naposledy boli úspešní v Ličartovciach, kde zvíťazili 4:0, po polčase 1:0. Góly strieľali: Peter Jačišin 2, Dušan Kozák, Erik Kapraľ. Ani zďaleka to nebol rekordný ofenzívny zápis favorita. Pre osvieženie pamäti uvedieme, že ten sa zrodil v druhom kole v domácom súboji s Rómani zo Žehne 22:1.

VZ5 9450

Hrali teda zverenci trénera Petra Katonu v Ličartovciach celých deväťdesiat minút, ako sa hovorí, na plný plyn? „V každom meraní síl ideme naplno, tak to bolo aj teraz. Zároveň je to vždy aj o tom, koľko vám dovolí súper. Ličartovce dobre bránili, podnikli niekoľko protiútokov, po ktorých sa dostali do šancí.“ Do prestávky sa hostia presadili v koncovke len raz, po výmenne strán až trikrát. Bol druhý polčas z ich strany výrazne lepší? „V prvom naše centre zo strán nenachádzali adresátov, v druhom to už bolo lepšie a hlavne efektívnejšie. Ale v globále to bolo rovnaké do aj po prestávke.“ Štyri striedania, podľa jeho vyjadrenia, nejdú ani v jednom prípade na vrub slabších výkonov... „To vôbec nie. Niektorí chlapci sa pýtali z ihriska, pretože neboli zdravotne celkom fit. Trápili ich svaly a členky. A v neposlednom rade, keď je na to možnosť, treba vždy dať šancu odchovancom z radov vlastných dorastencov.“

VZ5 9474

Kormidelník „Guľvasa“ mohol už týždne jedným okom sledovať výkony a výsledky potencionálnych súperov v baráži. P. Katona to pri poslednej téme nášho rozprávania nepoprel. „Áno, okolnosti nám to umožňovali. Počul som hlasy, že nás základná časť poriadne nepreverila, čo vraj môže byť našou nevýhodou v baráži. Nemyslím si to, v našej skupine boli mužstvá, ktoré sú výkonnostne na úrovní tých , ktoré postúpili z ostatných dvoch: Na baráž sa tešíme, bude to niečo, čo bude mať iný náboj, než doterajšie stretnutia,“ dodal.    

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť