fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Po vypadnutí z tej ktorej súťaže býva zvyčajným cieľom návrat. Obvykle čo najrýchlejší, teda hneď v nasledujúcej sezóne. V 6. lige ObFZ Prešov sú príkladom futbalisti FK Slovan Kendice. Po jesennej časti to aj tak vychádzalo, hlavne „na papieri“. Mužstvo bolo na čele tabuľke, o skóre pred Šarišskými Dravcami a bod pred Torysou. Lenže, už to neplatí.

VZ5 9572

V nedeľňajšej jarnej premiére nastupovali hráči Kendíc ako jasný favorit. Predposledné Chmiňany nemali byť veľkou prekážkou, no omyl. Zrodil sa výsledok, aký nikto z domáceho tábora, a hlavne fanúšikovia, nečakal. Po záverečnom hvizde rozhodcu Dušana Andrejka svietil na tabuli stav 1:1. Žeby bol hostiteľov až tak zaskočil raketový nástup súpera? Hostia totiž nečakane udreli už v tretej minúte. Tí fanúšikovia, ktorí si dali načas, nevideli gól z kopačky Romana Tobiaša. „Zbehol si po ľavej strane za domácu obranu, prebral prihrávku a vystrelil presne k opačnej žrdi. Som rád, že sa strelecky uchytil už v prvom jarnom stretnutí, lebo v jeseni pre zranenie dosť absentoval,“ dal sa počuť tréner Chminian Peter Zusko.

VZ5 9551

Po tomto momente boli na rade „slovanisti“. Na vyrovnanie čakali do 74. minúty. Pokutový kop premenil Jozef Korinko. Podľa P. Zuska to ruka vôbec nebola, prezident domáceho klubu Andrej Luterán odpovedal diplomaticky: „Na hodnotenie verdiktov strážcov pravidiel sú tu iní.“ Na margo straty bodov poznamenal: „Chmiňany vždy vedeli na nás zahrať, čo sa ukázalo aj v nedeľu. Viem, nezískali sme povinné víťazstvo, no ja osobne verím, že nás tento výsledok nepripraví pri rekapitulácii na konci sezóny o postup. Návrat do piatej ligy ostáva naším cieľom. Koniec koncov, vždy je lepšie dostať po nose teraz, ako dve, tri kolá pred koncom súťaže.“

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť