fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zápasmi 16. kola sa začala futbalová jar aj v niektorých obciach Prešovského a Sabinovského okresu. Takto to bolo „na papieri“, no čo sa týka záujmu fanúšikov, nad tým by sa dalo polemizovať. Na jednom zo zápasov bolo totiž viac hráčov, než divákov.

V Ruskej Novej Vsi vznikol po zime problém s povrchom ihriska a tak si hráči TJ Slánske „odskočili“ odohrať majstrovský duel do Hanisky. Pre mnohých ich fanúšikov to však zrejme bolo dosť ďaleko, keďže podľa oficiálneho zápisu bolo na súboj s Chmeľovom zvedavých len 20 „duší“. Ani druhý celok tabuľky a jesenný vicemajster veľkým lákadlom nebol...

VZ5 7920

Hostitelia nakoniec prehrali 1:2, po polčase 1:1. Do vedenia išli v 28. minúte Chmeľovčania po góle Martina Marcinka. Vyrovnávajúci presný zásah z kopačky Lukáša Sabola, dve minúty pred  odchodom do kabín, mal byť vzpruhou pre futbalistov „Ruskej“, no nebol, lebo tí v druhom dejstve už neskórovali. Naopak, presne štvrťhodinu pred koncom stanovil konečný výsledok Samuel Pankuch.  

A ktovie, ako to bude s Ruskou Novou Vsou o dva týždne... Veľký otáznik je namieste, lebo v ďalšom kole sa jej hráči predstavia na pôde suverénneho lídra v Dulovej Vsi, kde zrejme ťažko získajú nečakané body a tým pádom aj veľkú náklonnosť svojich fanúšikov (hoci stať sa môže všeličo). V poslednej runde základnej časti privítajú hráči TJ Slánske posledný Tulčík, ktorý asi ťažko pritiahne do hľadiska nejakú vyššiu návštevu (tobôž, keď by sa malo hrať znova v Haniske). Alebo, žeby?  

VZ5 7912

A tak, kým jedni majú svojich starostí vyše hlavy a už len akoby čakali na záverečné „zvonenie“, pre druhých budú ostatné dve kolá základnej časti ešte poriadnou „zaberačkou“. Cieľom Chmeľova je stále postup z druhého miesta do ďalších bojov, no na striebornú priečku sa tlačí aj dvojica od Košíc Lemešany a Ličartovce. Bude to ešte zaujímavé...

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť