fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Ďalším z jubilantov z prešovskej a sabinovskej futbalovej „rodiny“ bol nedávno Milan Maňkoš. Okrúhle sedemdesiate piate narodeniny oslávil 2. marca. Koženú začal naháňať v rodných Kapušanoch a farbám tamojšieho klubu bol verný počas celej svoje aktívnej činnosti. Po jej skončení bol rozhodcom a neskôr delegátom, venoval sa i výchove futbalovej omladiny. Viacerí hráči, ktorí prešli jeho rukami, sa uplatnili aj vo vyšších súťažiach. Milan Maňkoš bol však predovšetkým dlhoročným futbalovým funkcionárom, členom Výkonného výboru Oblastného futbalového zväzu v Prešove a tiež delegátom v súťažiach riadených Východoslovenským futbalovým zväzom.

Málokto o M. Maňkošovi vie, že určitý čas bol aj hokejovým arbitrom, čo sa dá považovať za unikát. Vo futbale na diaľku vždy fandil svojmu bratovi Antonovi, ktorý hrával za VSŽ Košice. Okrem toho mal záľubu aj v speve, tiež jeho zásluhou sa Kapušanske richtaroše stáli známym zborom v širokom prešovskom regióne.

Profesionálny život M. Maňkoša bol spojený predovšetkým s podnikom ZPA Křižík, kde bol požiarnym technikom, viedol tamojšie družstvo hasičov a šéfoval aj členom vtedajšej závodnej stráže. Jeden z nich mu dal jedného dňa zaujímavú prezývku, ktorá sa medzi „vartašami“ z Budovateľskej ulice rýchlo udomácnila - Sivý vlk.

Aj Milanovi Maňkošovi želáme do ďalších rokov pevné zdravie a veľa rodinnej pohody.

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť