fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V zápase 6. kola 6. ligy ObFZ Prešov zvíťazili futbalisti ŠK Gregorovce nad TJ Družstevník Hermanovce vysokým rozdielom 5:1 (góly: L. Frič 2 – druhý z pokutového kopu, A. Frič 2, Maroš Vaško – Jozef Pokuta). Prezident domáceho klubu a asistent trénera A mužstva v jednej osobe Ján Molka neskrýval dobrú náladu... „Zázraky sa v Gregorovciach dejú a to už dva roky, čomu niektorí domáci skeptici doteraz neveria,“ dal sa počuť po výsledku, ktorý ho potešil a hráčov z jeho rodnej obce vyniesol aktuálne na tretie miesto v tabuľke. A to všetko po nie príliš optimálnej letnej príprave, „no teraz sa ukazuje partia, aká sa tu zišla. Kolektív, ktorý vie spoločne zabojovať za úspech,“ poznamenal ešte J. Molka.

VZ5 3098

V meraní síl s Hermanovcami ho príjemne prekvapila tiež iná skutočnosť a to, že domáci dokázali vystupňovať svoj výkon, „že v druhom polčase zahrali priam excelentne, no v neposlednom rade, že hrali celých deväťdesiat minút naplno. Lebo kondícia je niečo, bez čoho nemôžete hrať a na úspešné výsledky môžete rýchlo zabudnúť,“ uviedol bývalý dlhoročný hráč Tatrana Prešov. V zápase s Hermanovcami sa podľa neho aj zaiskrilo, niektoré zákroky na obidvoch stranách vyvolali vášne na ihrisku i v hľadisku. „Všetko sa to ale rýchlo urovnalo, veď mnohí na trávniku i za čiarou sa navzájom poznajú. Koniec koncov, aj v Lige majstrov to tak občas býva.“ Možno za znak potvrdenia zmierenia odpovedal na ďalšiu otázku slovami: „Najkrajší gól dal prudkou krížnou strelou hosťujúci Jožko Pokuta.“

VZ5 3100

Reč bola aj o tom, ako sa futbal v Gregorovciach takpovediac vrátil v čase. „Chlapci nehrajú za pivo, kávu či párky po zápase. Až za guľáš po skončení sezóny. A k tomu ešte nemajú problém pomáhať pri chode klubu, údržbe ihriska. Takto sme my začínali v 60-tych rokoch minulého storočia a teraz to tu máme znova. Na súpiske, až na jedného dvoch, sú všetko naši odchovanci a myslím, že vďaka tomu žneme teraz úspechy. Verím, že to tak bude čo najdlhšie, no ja by som sa už rád na to všetko pozeral už iba spoza čiary ako obyčajný divák a nie ako futbalovo zaneprázdnený dôchodca,“ dodal položartom polovážne J. Molka.     

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť