fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Sedmička je šťastné číslo, na siedmom mieste v tabuľke 9. ligy zimujú futbalisti 1. FK Krivany. Laureátov Jedenástky roka 2023 a Futbalistu roka 2023 uvedenej súťaže sme hľadali spoločne s hrajúcim trénerom Martinom Gregom.

Ako hodnotíte prvý „polčas“ sezóny 2023/24?

O spokojnosti hovoriť nemôžeme, v predchádzajúcich rokoch sme na tom boli počas zimnej prestávky oveľa lepšie. V jeseni sme síce vo väčšine zápasov dominovali, no na konečných výsledkoch to vidieť nie je. Chýbala nám koncentrácia hlavne po výmene strán, čo nás pripravilo o body doma aj vonku. Rovnako ako je to u súperov, aj nás každú nedeľu znepokojuje skutočnosť, kto príde hrať, kto naopak. Dôvody sú tradičné – zranenia, pracovné povinnosti... V príprave preto popracujeme na určitých veciach, ktoré nám pomôžu posunúť sa v tabuľke vyššie.

Zápasy, ktoré boli niečím „iné“.

Krivany – Petrovany 0:9. Hostia nám ukázali, ako sa dá ťažiť zo skúseností z vyšších súťaží. Šance však boli aj na našej strane, nebáli sme sa hrať ofenzívny futbal – no zaplatili za to krutú daň. V Ruskej Novej Vsi rozhodol jediný gól v sieti domácich, hoci tí pred úvodným výkopom nemysleli na nič iné len na tri body. Naša bojovnosť a kolektívny výkon však slávili úspech. Aj z Miklušoviec sme sa vracali spokojní. Výsledok 7:4 v náš prospech potešil. Naša dominancia bola zjavná hlavne do prestávky (4:0). Po výmenne nám zranenia dvoch hráčov čiastočne skomplikovali situáciu, lebo na lavičke sedel jediný náhradník.

Lídri na súpiske 1. FK...

V mužstve máme mladých a aj skúsenejších hráčov. Lídrov máme viac, sme dobrý kolektív, spoľahlivými výkonmi sa prezentujú Marek Saxa, Miloš Ištvan, Ján Kiktavý, Vladimír Bodnár a mladý Štefan Kandráč.

Zaujímavosť roka 2023

Asi nič také sa neudialo. Skôr využijem túto príležitosť na poďakovanie hráčom, ktorí sú u nás na hosťovaní a aj vďaka nim môže futbal v našej obci existovať.

VZ7 2122

 

Jedenástka roka 2023 9. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2)

Matej Balucha (Fričovce) - Pavol Hurajt (Poloma), Marek Saxa (Krivany), Ján Hátok (Petrovany), Domino Konečný (Krásna Lúka) - Samuel Domovec (Poloma), Vladimír Bodnár (Krivany), Tomáš Jačišin (Fričovce), Miloš Ištvan (Krivany) - Tomáš Cicoň (Medzany), Stanislav Hudymač (Krásna Lúka).

Futbalista roka 2023 9. ligy

Marek Saxa (Krivany).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť