fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Štvrté miesto po ôsmich kolách. Taká je vizitka futbalistov FK Požiarnik Medzany v 9. lige ObFZ Prešov. Naposledy remizovali doma s Petrovanmi 2:2 (1:1). Hostia vyhrávali od 19. minúty (Daniel Petruška z penalty), domáci ešte do polčasu vyrovnali (Zdenko Sochovič) a od 51. minúty viedli 2:1 (Tomáš Cicoň). Ale iba do 76. minúty, kedy sa o vyrovnanie postaral znova Daniel Petruška.

Rozprávali sme sa s trénerom Medzian Jurajom Veterným. Aký bol jeho pohľad na zápas? Je remíza pre jeho mužstvo úspechom, alebo skôr nie?

Kto získa s Petrovanmi bod - akoby získal všetky tri. Ide o mužstvo poskladané z hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží. Stretnutie malo svoju kvalitu, zároveň fyzicky náročné, behalo sa hore dole. Hostia boli silní na lopte, vytvárali si veľa príležitostí. Raz sme zachraňovali na bránkovej čiare, raz nás zachránilo brvno. My sme ich mohli viackrát vytrestať, keď až príliš otvorili obranu. V jednom prípade sme ich brankára už prekonali, obranca však zachraňoval kĺzačkou na bránkovej čiare. V 91. minúte sme v brejku išli traja na dvoch, na našu škodu však gól z toho nebol.

VZ6 1831

 

Penalta bola? Alebo, ako sa hovorí  – bola, lebo ju spískal rozhodca...

Ťažko je mi hodnotiť situáciu, ktorá sa dosť ďaleko od našej lavičky. No chlapci hovorili, že tam faul bol. Petruška si pri realizácii pokutového kopu počkal do poslednej chvíle na pohyb nášho brankára, loptu kopol skoro do stredu bránky, mierne do pravej strany. Povedal by som, buď alebo...

Ako by ste ohodnotili doterajšie účinkovanie vašich zverencov? Na konte máte vysoké výhry ale aj vysoké prehry...

Do konca jesene nás čakajú ešte dva duely. Cieľom je získať šesť bodov. Počet bodov na našom konte nezodpovedá našim výkonom. Malo ich byť viac. No teší ma zlepšovanie v každom zápase. Pochválim dorastencov, ktorí sa pekne uchytili aj pri áčku. Celkovo sa v jeseni zapojilo do hry 23 hráčov, skórovali jedenásti. V globále chlapcov chválim.

Váš odkaz do Miklušoviec pred nedeľňajším zápasom? Doprajete im prvé víťazstvo v sezóne?

Do Miklušoviec som vždy rád chodil. Na krásne ihrisko uprostred peknej prírody.  Chceme si odtiaľ doviesť tri body. Na súboj sa musíme dobre pripraviť, dať doňho maximum, rovnako ako naposledy proti Petrovanom.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť