fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V sezóne 2023/24 sa na okresných futbalových trávnikoch objavilo staronové meno. Hrajúcim trénerom nováčika 8. ligy ŠK Slovan Solivar sa stal Richard Grajcar. Oslovili sme ho po víťaznom stretnutí s Víťazom (3:1)...

Aby sme dlho nepátrali v archívnych „zápiskoch“, uveďte dres ktorého mužstva ste obliekali naposledy?

V sezóne 2020/2021 som pôsobil v Hermanovciach. No úprimne, viac som kaučoval, než hral. Na ihrisko som vybehol len keď to bolo naozaj treba. I to len polrok, lebo do všetkého potom zasiahla corona.

Čo bolo medzitým? Boli ste úplne mimo futbalového diania?

Viedol som chlapcov U12 v Tatrane Prešov a následne som v ročníku 2021/2022 svoje dlhoročné účinkovanie v tomto klube ukončil. Potom som skúsil kategóriu U19 vo Veľkom Šariši, keďže v tomto meste bývam. Mal som to blízko, na tréningy v príjemnom prostredí som sa vždy tešil. Ten rok hodnotím veľmi pozitívne.

Ako došlo k angažovaniu v Solivare?

Ponuka prišla od bývalého kolegu Patrika Durkača, ktorý zastáva post riaditeľa mládeže práve v solivarskom klube. Okrem áčka sa ako jeho zástupca v spomenutej funkcii trošku motám aj okolo tunajšej mládeže, čo ma veľmi teší, lebo väčšina môjho trénerského pôsobenia bola spojená práve s mládežou.

VZ6 4720

 

Sezónu ste začali ste dvomi bezgólovými remízami, v Kapušanoch a neskôr v Ražňanoch, čo je možno aj rarita. Ste spokojný s remízami?

Pod hradom sa zrodila spravodlivá deľba bodov, no mrzí nás nepremenená penalta v 88. minúte. Zápas v Ražňanoch bol z našej strany alibistický. Chýbala nám zdravá futbalová drzosť, prispôsobili sme sa súperovi. Nakoniec sme boli radi aj za bod, keďže v posledných minútach mal súper pri štandardnej situácii stopercentnú príležitosť, ktorú nepremenil.

A potom výprask 1:7 od Ostrovian. Nováčikovská daň v kombinácii s kvalitou domáceho tímu? Alebo?

Duel v Sabinove na umelej tráve bol do stavu 1:1 v 70. minúte stále otvorený. Potom sme zahodili tutovku, za čo sa dostavil trest. Nedisciplinovanosťou a otvorenou hrou sme darovali súperovi veľa priestoru, ten efektne využil každú možnosť.

A nakoniec nedeľňajšie sviatočné vystúpenie. Konečne doma...

Áno, bola to pre nás všetkých veľká premiéra. Po mnohých rokoch čakaniach mohol Solivar konečne odohrať domáci zápas na domácom ihrisku. Chcem sa za to poďakovať všetkým činovníkom v klube. Mne aj ostatným hráčom bolo cťou vybehnúť na krásne ihrisko. Zápas bol pre obe mužstva po fyzickej stránke náročný , my sme sa s horúcim počasím lepšie popasovali a zaslúžene vyhrali.

Proti Víťazu ste si obuli strelecké kopačky. Dali ste gól do šatne na 1:0.

Z môjho pohľadu to bol špecifický presný zásah, lebo som v základnej zostave nastúpil po veľmi dlhom čase. Podarilo sa mi dobre zorientovať v šestnástke, krížna strela sa chvalabohu dostala do brány, samozrejme, že som sa z toho tešil. No viac ma uspokojilo, že sa moji spoluhráči snažili na ihrisku dostať zo seba všetko, strelili ďalšie dva pekné góly a to nás doviedlo k prvému víťazstvu.

Ciele v sezóne 2023/24?

Tie sú samozrejme najvyššie. Musíme však tiež rešpektovať silu súperov, snažiť sa od zápasu k zápasu podávať čo najlepšie výkony a koniec sezóny nám za tieto snaženia určite vystaví vysvedčenie. Aké bude, to uvidíme.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť