fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti ŠK v obci Chmeľov sú po štyroch kolách 7. ligy ObFZ Prešov na jedenástom mieste. Žiadna sláva... Nečudo, keď v úvodných dvoch domácich vystúpeniach nedali gól a dostali až osem (Kojatice 0:5, Hrabkov 0:3), v zápase vonku získali bod za remízu 1:1 v Záborskom. Zvíťaziť dokázali až na štvrtý pokus, keď pred zrakmi svojich fanúšikov zdolali Gregorovce 4:3 (góly: Vladimír Polča 2, Damián Kendra z pok. kopu, Ľubomír Pavúk – Adrián Frič 2, Tomáš Molčan).

Tréner Dávid Keresteš sa dal počuť: „Nebol som na zápase s Kojaticami, no takýto debakel nie je normálny. Proti Hrabkovu mali chlapci aj určitú dávku smoly. Niekoľkokrát mohli ísť do vedenia, šance boli, no ostali nevyužité. Hostia trpezlivo čakali – a dočkali sa. Dali nám prvý gól, ktorý chlapcami otriasol. Nevedeli zareagovať a postupne sa na nich valila ďalšia prehra.“ V Záborskom Chmeľovčania od 63. minúty vyhrávali, no vedenie udržali len tri minúty. „Chceli sme podať dobrý výkon, čo sa aj podarilo. Odchádzali sme spokojní s výkonom aj výsledkom,“ uviedol D. Keresteš.

VZ6 8985

 

Chmeľovčania proti Gregorovciam zbabrali úvod duelu. Inkasovali v 5. a onedlho aj v 12. minúte. Do prestávky znížili, po hodine skóre vyrovnali. Po úspešnej penalte už viedli 3:2 (v 76. min). Hostia sa nezdávali sa rýchlo upravili na 3:3 (v 81. min). Do domáci zareagovali ešte rýchlejšie – už o niekoľko sekúnd bolo 4:3. Do konca súboja ostávalo ešte niečo viac než osem minút, no zaujala už len červená karta hosťujúceho Michala Foriša v samom závere. „Pre ľudí to bol určite veľmi zaujímavý zápas. Po góle sme zmenili rozostavenie, začali hrať jednoduchšie, pomohol nám gól na 1:2 už v 22.minúte. Po prestávke to bolo z našej strany výborné, chlapci išli za víťazstvom a aj ho dosiahli.“

Gregorovce viedli v Chmeľove po dvoch presných zásahoch A. Friča, v ďalšom priebehu sa už obávaný strelec do koncovky nedostal. „Tie góly sme mu doslova darovali, boli to naše hrubé chyby, ktorým sme sa už potom dokázali vyvarovať.“

Víťazný gól na 4:3 strelil domáci Ľ. Pavúk, ktorý štvrťhodinu predtým vystriedal Samuela Pankucha. „Ľubo je výborný hráč, no pochváliť musím celé mužstvo. Verím, že obrat, ktorý hráči ukázali, ako aj prvá výhra, im pomôžu v ďalších majstrákoch,“ dodal D. Keresteš.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť